A babaváró támogatások közel felét lakásvásárlásra igénylik a Duna House hitelcentruma adatai alapján. A folyósított támogatások átlagos nagysága 9,7 millió forint, szinte mindenki a maximális összeget igényli és a bankok minimális korrekcióval hagyják jóvá – közölték.

A babaváró támogatás pörgeti a lakáspiacot

Az elemzés szerint a felújításra fordított támogatással együtt az ügyletek közel kétharmada az ingatlanpiacra és a lakásállományra van erőteljes hatással, illetve sokan meglévő hitelüket elő- vagy végtörlesztik a pénzből.

A független hitelközvetítő több mint 200 babaváró támogatást vizsgált meg az elmúlt időszakban benyújtott igénylések alapján. Ebből kiderült, hogy az igénylők 13 százaléka megtakarítási céllal veszi fel a támogatást, ezen belül részben a később megszületendő gyermek miatt, részben pedig magyar állampapír pluszt vásárolnak belőle.

A támogatást igénylő friss házasok 10,5 százaléka pedig valamilyen régebbi hitelét szeretné részlegesen vagy teljesen törleszteni. Elenyésző számban voltak olyanok is, akik autóvásárlást vagy a vállalkozás fejlesztést jelölték meg a felhasználás céljaként.

A jegybank adatai szerint a babaváró hitelkihelyezés júliusban 54 milliárd forint volt, 5500 hitelfolyósítást jelentettek a bankok 9,7 millió forint átlagos összegben. A támogatás iránt megmarad az élénk érdeklődés, így az éves babaváró hitelkibocsátás 400 milliárd forint is lehet az első teljes évben, ami 25-40 ezer ügyfelet jelenthet.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@papa.49: Tehát a magyar adófizetők, amelyek nem, vagy csak 1-2 gyerekkel rendelkeznek (orbán szerint ezek nem is családok!) fizetik a gyerekgyárosok 33 százalékának a nyerészkedését!!?
Ez tényleg világrengető családtámogatás... orbáni módra!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezeknek az adatoknak JÓ HA A TIZEDE IGAZ !!!
A másik pedig nem igazán a ,,megtakarítási céllal felvett hitelek,, lennének a fontosak, magyarul akik ezt ilyen céllal veszik fel nyerészkedni akarnak ezen is, pont úgy mint 2000-2002 között a devizás hitelekkel !!!
Végül is talán pár család az aki valóban arra költi ezt a pénzt amire szánva lett !!!
F_Viktor
@papa.49: Tehát a magyar adófizetők, amelyek nem, vagy csak 1-2 gyerekkel rendelkeznek (orbán szerint ezek nem is családok!) fizetik a gyerekgyárosok 33 százalékának a nyerészkedését!!?
Ez tényleg világrengető családtámogatás... orbáni módra!
papa.49
@F_Viktor: Igen az ördög mindig a részletekben van, vagyis ha valaki ,,befektetési céllal,, veszi ezt igénybe, vélhetően van pénze nincs erre rászorulva, viszont az egész ország fizeti a ráeső rész költségeit, ez nálam egyet jelent CSALÁST, de hát az egész fütyisz csak csalásból épül fel ez miért lenne más !!!
Clavigo
@papa.49: @F_Viktor: ..Azért kíváncsi leszek,,hogy mi lesz ebből...
lost in my mind
A Csokkal a 7 milliós lakás 23 millió lett.
Felfogod ezt, hogy mennyire kibasztak magyarok millióival Orbánék - MEGINT?
Ez a gazdaság felpörgetéséről szólt, hogy legyenek mutatható számok az illiberális növekedésre, de Orbánt kicsit sem érdekli, hogy te beledöglessz ebbe!

Az van, hogy az illiberális populista náci fasisztákat kicsit sem érdeklik az emberek.
Tömeggyilkosok, nemzetgyilkosok, földrészgyilkosok, világgyilkosok, univerzumgyilkosok...
Romlott, defektes szarháziak - magukban mindenestül
De az van,... (Isten ismer engem- nagyon kemény, ahogy ismer engem! Nem ezért szeretem. Istent azért szeretem, mert csak. Isten meg azért szeret engem, mert - csak azért is?)
Málna
@papa.49: Minden család arra költi, amire szánva lett, mivel szabad felhasználású hitel.
F_Viktor
@Clavigo: Írod:
".Azért kíváncsi leszek,,hogy mi lesz ebből..."

Ebből ugyanolyan sírás lesz, mint a fityeszes devizahitel esetében, a 2-3 éven bekövetkező gazdasági világválság, mint a kártyavárat fújja el a hazugságokra épülő, átláthatatlan magyar gazdaságot.
Az államcsőd elkerülhetetlen lesz, az ész nélkül halmozódó államadósság bedönti az országot.
Én ezért nem is ugrottam rá erre az állampapír pluszra, mert nagy bukta lesz belőle.
F_Viktor
@Málna: Igazad is lenne, ha csak pl. a kubatov lista alapján ti, az orbán nyájnak kellene megfizetni ezeket a spekuláns hiteleket! A többi nem fityeszes, nem agymosott adózó már nem így gondolkodik, mit te!
lost in my mind
A hétmilliós lakás ma 23 millió.
Te tényleg nem érzed, nem érted, hogy ez egyáltalán nem a családokról szól?
Orbán megöli, elbutítja, elüldözi a szeretteidet - aki így viselkedik, az nem a családbarát, és nem nemzet összetartó.

Én fogom megölni Orbánt. Senki nem fogja megvédeni akkor, amikor én neki megyek.
Te gyökér őrző-védő, te sem.
Így jártál, köcsög.
nevemnick
Tanúja voltam, hogy az egyik leggazdagabb helyi maffiózó lánya aki nemrég ment férjhez egy hasonszőrű ember valóban buta fiacskájához, nem átallott babaváró hitelt felvenni, sőt most a csokot is megcélozta. A bankban dolgozó szomszédja azt sem tudta, hogy hogyan nyalja ki a valagukat. Mondanom sem kell, hogy mindegyik narancsködbe burkolózó rat.
namihami
Egy újabb Fideszes ""családtámogatás"", ami megint úgy sült el, ahogy az eddigi agymenéseik.
Amihez ez a kormány hozzányúlt, annak a nagyrésze nem arannyá, hanem sz@rrá változott és fog változni.
Persze, azokat kivéve, amiket a saját zsebeik céljára határoztak és ezután határoznak el. Azok mindig beválnak--igaz, csak a számukra.
Málna
@F_Viktor: Ne beszélj feltételes módban. Igazam van, és kész...
Málna
@namihami: Ezzel most mi is a baj? Mi sült el rosszul?
papa.49
@Clavigo: Szinte pontosan ugyanaz ami a devizahitelekből lett !!!
kereső
@F_Viktor: ugyanez van a családi adó-és járulékkedvezménynél.Novák Katalin érvényesizhet gyermekenként 220.000,-Ft adóallapot csökkentő kedvezményt, a két gyermekes tanitónő meg 167.720.-Ft-ot gyermekenként, az egygyermekes óvónő meg levonhat az adóalapjából 67.670.-Ft-ot.
kereső
Akkor ez nem is "babaváró" támogatás- hanem egy a többi adófizető által fizetett hitel+kamatai- amelyet az arra érdemesek befektetnek,és a befektetésükből röhögve kifizetik.Aki meg nem tudja, mert nem jön be az "élet", annak majd mi .A bank meg röhög a markába, az állami garancia miatt megkapja a tőkét -és a kamatokat is. Tulajdonképpen a bankok csak közvetitők- ezt a" babavárót" én, mi, ti adjuk.Hogy mitől babaváró egy szabad felhasználású hitel- azt nem tudom. De olyan jól hangzik.Vajh születik-e több gyermek ennek hatására?
F_Viktor
@kereső: S valakiknek meg is kell fizetni ezeket a kedvezményeket...
Ezzel megint csak egyes rétegeket ugrasztja orbán egymás ellen, újabb frontot nyitott a társadalom rétegei között.
kereső
@F_Viktor: az ostor végén mindig a nép! van- az adófizetők, akiknek az utolsó petákja is ismert a nav előtt, a nyugdijasok, a hajléktalanok, a közmunkások, a minimálnyugdijból élők, a beteg hozzátartozóikat ápolók,,,,,, mi fizetünk mindent.
lusta
@kereső: Az egykulcsos adótól kezdve az adójóváíráson át egyetlen egyeszer sem sikerült népességnövekedést elérni, csak hazudni sikerült róla.
kereső
@lusta: Nem is ez ennek a célja, hanem jövedelem átcsoportositás- a szegényebbtől, a gazdagabb felé. Nincs lehetőség lenn- és nincs felelősség fennt!(szemben a gyurcsányi mondattal: több lehetőség lenn, több felelősség fenn!-) na de funkcionális analfabéták országában hogyan is lehetne ezt megérteni, és megértetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.