Pályafelújítások, garanciális hibajavítások, karbantartások miatt több villamosvonalon is pótlóbuszozás lesz az elkövetkezendő napokban, hetekben.

14-es villamos

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint "2019. október 18-án, pénteken 20 órától üzemzárásig a 14-es villamos csak a Frangepán utca és Káposztásmegyer, Megyeri út között közlekedik karbantartás miatt. A Lehel tér és a Frangepán utca között pótlóbusz viszi az utasokat.

A pótlóbuszra a 14-es villamos megállóhelyei környezetében található autóbuszmegállókban lehet felszállni."

Az 51-es és 52-es villamosok egészen október végéig pótlóznak Pesterzsébeten

A BKK egy másik közleménye szerint "az 51-es, az 51A és az 52-es helyett összevontan, 51-52 jelzéssel közlekednek a villamosok a Mester utca / Ferenc körút és a Határ út M között 2019. október 19-től, szombattól 31-ig, csütörtökig, mert villamosvágány-felújítást végeznek a Határ út és a Jókai Mór utca csomópontjában. Az 51-es és az 52-es villamosvonal kimaradó szakaszain, Gubacsi út / Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között pótlóbusz közlekedik.

BKK: több villamosvonalon is pótlóbusz jár a következő napokban

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Rakás

Az 51-52-es villamos a pesterzsébeti hurkokban található megállókat nem érinti, azok az 52-es jelzésű pótlóbusszal érhetők el. A pótlóbusz a Gubacsi út / Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között az 52-es villamos vonalát követi. A pótlóbuszra az 52-es villamos megállóhelyein vagy az annak környezetében található autóbuszmegállókban lehet felszállni. A pótlóbuszról a villamosra az Ősz utca megállóhelyen, míg a villamosról a pótlóbuszra a Gubacsi út/Határ út megállóhelyen érdemes átszállni. Pesterzsébeten a villamos által nem érintett térségből a belváros felé a 23-as, 23E és 223M autóbusszal, a Határ út felé a 66-os és a 123-as autóbusszal is lehet utazni.

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben az 51-52-es villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez."

A Kőrösi Csoma Sándor úton is pótlóbusz jár október 19-én

A BKK harmadik közleménye szerint "a Mexikói út felől csak az Örs vezér teréig, a Gubacsi út felől pedig csak Kőbánya alsó vasútállomásig jár a 3-as villamos, a 28A pedig rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedik 2019. október 19-én, szombaton, mert a Kőrösi Csoma Sándor úton a pályafelújítás óta keletkezett hibák garanciális javítását végzik. A villamosok által nem érintett szakaszon, az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás, valamint Kőbánya alsó vasútállomás és az Új köztemető között pótlóbuszok járnak. A gépjárművel közlekedőknek forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk a Kőrösi Csoma Sándor út és a Bihari utca egy-egy szakaszán.

Október 19-én, szombaton

- a 3-as villamos két szakaszra osztva, a Mexikói út felől az Örs vezér teréig, a Gubacsi út / Határ út felől pedig Kőbánya alsó vasútállomásig közlekedik. A kimaradó szakaszon, az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között 3-as jelzéssel pótlóbusz indul, amelynek útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: bkk.hu/route/BKK_V3621.

- a 28A villamos rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tér és Kőbánya alsó vasútállomás között jár. Az Új köztemető és Kőbánya alsó vasútállomás között pótlóbusz jár 28A jelzéssel, amelynek útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: bkk.hu/route/BKK_VP281.

- a 95-ös autóbusz Puskás Ferenc Stadion irányú Kápolna utca megállóját 80 méterrel hátrébb helyezik.

Október 19-től, szombattól 22-ig, keddig a 162-es, a 162A, a 185-ös, a 262-es és a 909-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás irányú Ónodi utca megállóját előrébb, az Ónodi utca kereszteződése utáni útszakaszra helyezik át.

Utazását ezeken a napokon is érdemes előre megterveznie a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel úti célja megközelítéséhez.

A pályajavítási munkák miatt október 19-én, szombaton szakaszosan lezárják a közúti forgalom elől a Kőrösi Csoma Sándor út belső forgalmi sávját a Szent László tér és az Ónodi utca között. A Bihari utcában a Horog utca környezetében egy sávra szűkül az úttest, a váltakozó irányú haladást jelzőőr biztosítja majd."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.