1956 üzenete a mai zöld küzdelemnek és a hatalomnak is szól – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke szerdán, pártja október 23-ai megemlékezésén, a főváros I. kerületében lévő Mansfeld Péter-emlékműnél.

LMP: 1956 üzenete a mai zöld küzdelemnek is szól

Kendernay János, az LMP társelnöke beszédet mond a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésén a II. kerületi Mansfeld Péter-emlékműnél 2019. október 23-án. MTI/Máthé Zoltán

Ma is vannak közöttünk forradalmárok, akik a jelenlegi gazdasági és társadalmi rendszer igazságtalanságaival és a kihalás veszélyével szemben emelik fel hangjukat. 2019 lázadói erőszakmentesen veszik fel a küzdelmet a mindent eluraló gazdasági-politikai hatalommal és elittel szemben – közölte.

Ezek a fiatalok nemcsak a klímaváltozás miatt aggódva mennek az utcára; többet akarnak.

Azt, hogy a klímaváltozás következményeit ne terheljék a szegényekre, a kiszolgáltatottakra és a nemzetekre – mondta Kendernay János. Hangsúlyozta: az emberek társadalmi igazságosságérzete '56-ból is tud erőt meríteni.

Nem tudható, hogy a "megmerevedett Orbán-rendszer" mikor lesz képes választ adni a jelenkor "Mansfeld-fiataljainak"

- mondta.

Kendernay János felidézte az 1956-os forradalom legfiatalabb mártírja, Mansfeld Péter 1959-es kivégzését, valamint beszélt az 1989-es rendszerváltásról is. Utóbbiról kijelentette: a történelem kivételes ajándéka volt, hogy erőszakmentesen sikerült mélyreható változásokat elérni.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.