Részben a felcsúti milliárdos feltörekvőben lévő testvére felel az idei hídfelújításokért – derül ki egy friss hirdetményből.

Nem csak Mészáros Lőrinc lehet sikeres vállalkozó Magyarországon – a testvére is

A Magyar Közút Nonprofit Kft. még június közepén tett közzé felhívást hidak felújítására irányuló munkák elvégzésére az idei év vonatkozásában, ennek eredménye kedden reggel jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint a nettó 3 milliárd forintos keretszerződést két vállalkozóval kötötték meg október 16-án:

– az erdőkertesi székhelyű Egomax Építőipari Kft.-vel,

– valamint a herceghalmi székhelyú Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó Kft.-vel.

Utóbbi társaság az ismertebb, hiszen egyedüli tulajdonosa a felcsúti milliárdos, Mészáros Lőrinc testvére, Mészáros János, aki igazán nem panaszkodhat a Híd-Tám októberi teljesítményére. A közbeszerzési hatóság oldala szerint október elsején kötött meg egy nettó 2,48 milliárd forint értékű szerződést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel a székesfehérvári vasútállomány gyalogos felüljárójának kivitelézésére.

Hogy a cég csillaga felívelőben van az elmúlt időszakban, nemcsak ez a két októberi szerződés mutatja meg, de a gazdasági eredményei is. 2018-ban ugyanis 5,8 milliárd forint árbevételt könyvelhetett el a Kft. az előző évi 2,7 milliárd után. 2016-ban pedig ehhez képest "szerény" 712 millió forint folyt be a cég kasszájába. 2018-at egyébként 221 milliós tiszta nyereséggel zárta a cég.

Az Egomax Kft. végső tulajdonosa a mosonymagyaróvári Bodor Jenő, aki több, építőiparban érdekelt cégnek is egyedüli tulajdonosa. Érdekesség, hogy a kizárólagos tulajdonában lévő Hídépszolg Kft. és az Ironbridge Kft. lesz a bevonva alvállalkozóként a hídkarbantartási munkálatokba.

Visszatérve a mostani kontraktusra, mivel keretszerződésről van szó, nem garantált, hogy a teljes keretösszeg a nyertes vállalkozókhoz fog kerülni, az ajánlatkérő, a Magyar Közút annak 70 százalékban történő lehívására vállalt kötelezettséget a hirdetmény szerint. Vagyis nettó 2,1 milliárd forint biztos a nyertesek számlájára fog kerülni.

(Képünk illusztráció, fotó: Wikipédia) 

Forrás: mfor.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor ez a másik Orbángyerek ""nemstrómanja""?
A Lölő is, ez is a családban--Orbáncsaládban marad.
nezelodo
Nézzük a jó oldalát a dolognak. A települési önkormányzati választások után amúgy is szűkült a mozgástere a M.János Eleknek, mert kevesebb helyen kell elénekelni a nótáját, mert túlnyomórészt fideszes települések kajálják a művészetét. Pedig egykor a zsűri egyik tagja (a Puzsér), egy vetélkedőn azt tanácsoltra neki, hogy azt a nótát akkor se énekelje el, ha a románok a Tiszánál lesznek. Pedig már a románokon kívül az ukránok is a Tiszánál vannak szavazópolgár képében.
tudode
Génhibás Baráti társaság!!!
.
Miért is!
.
Barba trükk, de
.
--- Van valami, ami még Orbán Viktornak sem sikerült soha
.
444.hu/2018/01/05/van-valami-ami-meg-orban-viktornak-sem-sikerult-soha
.
""""Orbán Viktor azon kevés politikusok közé tartozik, akik 1990 óta megszakítás nélkül tagjai az Országgyűlésnek. Rajta kívül ezt még három másik, történetesen szintén fideszes politikus, Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos mondhatja el magáról.
.
.De Kövérék legalább egyszer egyéniben is szereztek parlamenti mandátumot. Orbán is megpróbálta, kétszer is, de esélye sem volt rá, aztán feladta.""""".
.
Aztán a kRÉM mesének, azaz Lölö Varga György felcsúti független polgármester karaktergyílkoolásával ex Varga törvénnyel vertek passzra:a génhibáSOKK
.
------ Köztartozására hivatkozva menesztették Felcsút polgármesterét
.
www.origo.hu/itthon/20110302-koztartozasara-hivatkozva-menesztettek-felcsut-polgarmesteret.html.
.
Az óta Lölö

------- Mészáros Lőrinc bekerült a világ leggazdagabb emberei közé.
.
www.nyugat.hu/cikk/meszaros_lorinc_bekerult_a_vilag_leggazdagabb_emberei_koze
.
Elképesztő, minősíthetetlen Bt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.