Hátrányos helyzetű afrikai gyerekek nevelését támogatja a kormány – jelentette be a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a keresztényüldözésről szóló háromnapos nemzetközi konferenciát lezáró beszédében csütörtökön Budapesten.

Hátrányos helyzetű afrikai gyerekek ezreit segíti a magyar kormány

Azbej Tristan ismertette: az Afrikai Katolikus Püspöki Karral közös programban halmozottan hátrányos helyzetű afrikai gyermekek ezreihez, később tízezreihez juttatnak el olyan tankönyveket, amelyek a keresztény alapokon nyugvó, boldog, kiegyensúlyozott családi életre nevelik őket.

Kitért arra is: újabb 30, a közel-keleti konfliktusokban lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják.

Elmondta: a kormány szerdán döntött arról, hogy támogatja a Szentföldi Ferences Kusztódia által fenntartott a "kereszténység szentföldi jelenlétét erősítő, múltját és kultúráját bemutató" Terra Sancta Múzeumának bővítését.

Az államtitkár a háromnapos, második alkalommal megrendezett konferenciát értékelve úgy fogalmazott: "felemelő és reménykeltő érzés" volt látni, hogy különböző helyzetű és hátterű emberek ültek egy asztalhoz, hogy közösen gondolkodjanak azon, hogyan segíthetnének az üldözött keresztényeknek.

Úgy fogalmazott: számíthatnak Magyarországra, hogy a továbbiakban motorja, ha kell, kovásza lesz a közös cselekvésnek. "Magyarország vállalja, hogy továbbra is folytatja zászlóvivő küldetését, erre szolgál a Hungary Helps Program, a segítő Magyarország programja".

"Ez bátorságot követel mindannyiunktól, akik szövetségesek vagyunk, de meggyőződésem, hogy éppen a bátorságra van szükség ott, ahol egyébként a félelem honol és tartja zsarnokságban az embereket" – tette hozzá Azbej Tristan.

Az államtitkár arra hívott "minden kormányzati és nem kormányzati szereplőt", hogy hozzanak létre szövetséget azért, hogy a világon szenvedő több mint 200 millió üldözött keresztény sorsa jobbra forduljon.

A konferencia résztvevőin áll, hogy élnek-e a kapott lehetőséggel, és tettekre váltják-e az elmúlt három napon megfogalmazott gondolatokat – tette hozzá Azbej Tristan.

(Kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nusika
...és mi lesz a nagyon szegény , magyar keresztény gyerekekkel ?? ...őket ki segíti ?? ...mindent adómányokból nem lehet teljesíteni !! ...szégyen, amit a kormány csinál !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
adrenalink
Ennek pl egy szabolcsi kistelepülésen tengődő gyerkőc csak örülhet. Ja, hogy nem tud róla? Hát így járt, rossz helyre született...
Lepényleső
Miért hátrányos helyzetűek,fydes ellenesek?
Klubtag
@nusika: ...a gyerek üres tányérja mellé ezt a cikket lehet odatenni...o:((
kereső
"Azbej Tristan ismertette: az Afrikai Katolikus Püspöki Karral közös programban halmozottan hátrányos helyzetű afrikai gyermekek ezreihez, később tízezreihez juttatnak el olyan tankönyveket, amelyek a keresztény alapokon nyugvó, boldog, kiegyensúlyozott családi életre nevelik őket.

Kitért arra is: újabb 30, a közel-keleti konfliktusokban lerombolt, illetve megsérült templom újjáépítését is támogatják."
Jöjjön erre a segitségre egy klasszikus!- a "lónak a faxát"- nem azzal kéne kezdeni, hogy az Afrikában élő hátrányos helyzzetű gyerkekenek egészséges életfeltételek teremtődjenek? Legyn normális fedél a fejük felett, ne éhezzenek, jussanak hozzá egészséges ivóvizhez, járjanak iskolába,- ahol is nem a vallási ismeretek elsajátitása az elsődleges, hanem olyan hasznositható tudás- amely lehetővé teszi az élhető környezetük megteremtését, munkahelyeket.A könyvekkel, meg papi áldással nem fognak jól lakni.
A lüzel-keleten sem a templomokat kéne először ujjá épiteni, hanem az otthonokat, iskolákat,kórházakat.
Nem normális a magyar kormány- ha már segit Magyarország!!!népe, akkor segitsen értelmesen-és ne ilyen hazug módon.

Az itthoni hátrányos helyzetúekkel meg foglalkozzon a kiátkozott civil társadalom- az Igazgyöngy Alalpitvány, a Krisnások, Iványi Gáborék...etc.- mi lenne velük nélkülük?, és a támogatóik nélkül?Mert a magyar kormánytól fel is fordulhatnak- nem vesznek róluk tudomást. Irgalmatlanok, embertelenek. És álságosok- Krisztus hátán kapaszkodnak a hatalomba. És most még köptem is egyet.
Béla333
Egy héten belül már a harmadik szervezet szólít le egy áruház előtt azzal, hogy vásároljak és adjak nekik olyan cuccot, amit ők a rászoruló magyar embereknek osztanának ki Karácsony környékén!
A marha nagy jólétben, miközben pártunk és kormányunk a világ minden részén szórja a pénzünket a más országok rászorulóinak.
vacsi
És mit tesz a magyar kormány a magyar hátrányos helyzetű gyerekekért?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.