A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, amely során a termelésre fókuszálás helyett a magasabb hozzáadott értékű munkahelyekre, a szolgáltatásokra, a kutatásra és a fejlesztésre kerül a hangsúly – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, a Magyarország unió mellé rendelt képviseletén tartott, egészségügyi innovációval foglalkozó kerekasztal-beszélgetésen.

Szijjártó: a magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szijjártó Péter úgy fogalmazott:

"fontos, hogy a magyar gazdaságot a "Made in Hungary" korszakából az "Invented in Hungary" korszakába vezessük át".

Hozzátette: a magyar kormány meghozta a szükséges döntéseket, hogy a fő irányt immár ne a munkahelyek száma, hanem a munkahelyek által képviselt technológiai színvonal jelentse.

Kijelentette, a magyar gazdaságpolitika célja, hogy minél több magas hozzáadott értéket előállító munkahely jöjjön létre Magyarországon. Ez egyben azt jelenti, hogy a termelésre fókuszálás helyett a kutatásra és a fejlesztésre helyezi a hangsúlyt.

A magyar kormány számos lépést tett és tesz annak érdekében, hogy a globális kihívásokhoz alkalmazkodó, az ország versenyképességét növelő innovációs ökoszisztémát hozzon létre – fejtette ki a miniszter. Ennek érdekében alakította át a támogatási rendszert, hogy kiemelt kormányzati forrásokat kapjanak azok a vállalatok, amelyek új technológiát telepítenek az országba. Magyarország kiemelt támogatást nyújt a technológia-intenzív beruházási projekteknek, valamint a kutatás-fejlesztésbe befektető vállalatok számára.

Magyarország ideális kutatás-fejlesztési helyszínné kíván válni, a legvonzóbb és legkedvezőbb befektetési környezetet szeretné kínálni Európában

- emelte ki.

Szavai szerint Magyarországon vannak Európa legalacsonyabb adói – 9 százalékos társasági adó és 15 százalékos személyi jövedelemadó –, a cégek munkáját és folyamatos fejlődését tehát a kontinensen egyedülálló egyszámjegyű társaságiadó-kulcs is segíti. A szociális hozzájárulási adó csökkentésével a vállalatok az így megmaradó pénzt fejlesztésekre fordíthatják – mutatott rá.

Szijjártó Péter kiemelte azt is, hogy Magyarország a lakosság száma alapján globálisan a 92-dik helyen áll, miközben hozzáköthető a 34-dik legnagyobb exportteljesítmény. A gyógyszeripari export tekintetében pedig a 18-dik helyen szerepel – tette hozzá.

Nagyvilág - 2020. September 29., 21:05
Vörös listára tette az Európai Unió Magyarországot
Itthon - 2020. September 29., 22:11
Sok fertőzött van a magyar börtönökben

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Aha, az új multiverziós membránt úgy hívják:
Mészáros és Mészáros Kft !
Szeparepa2
Nah brekkent egyet, egy szép eszementet, megint ahogy szokta, ártópetike boborjánka szarbángeci pici fogyi seggszargalacsinja...
RonaGyuri
Van a lopásban is elvi szempont

Hogy dimenzióváltás vagy csak nagyságrendi azt nem tudom, de a lopásban az egyértelmű

A mi drága jó külgarázdánk Brüsszelben, a Magyarország unió mellé rendelt képviseletén tartott, egészségügyi innovációval foglalkozó kerekasztal-beszélgetésen eresztette el magát. Azt most hagyjuk, hogy a magyar egészségügy kapcsán, de olyanokat tudott mondani, hogy „A magyar gazdaságban dimenzióváltás zajlik, amely során a termelésre fókuszálás helyett a magasabb hozzáadott értékű munkahelyekre, a szolgáltatásokra, a kutatásra és a fejlesztésre kerül a hangsúly”! Persze az ő szellemi állapotában ez sem tartozik a legvadabb képzelgésnek és az is pikáns, hogy erősen hajaz az elvtársak leraktuk szocializmus alapjait és most kell a mennyiséget átváltani minőséggé dumára.
Nos ami a dimenzióváltást no meg a hozzáadott érték dolgot illeti meglehetősen pikáns értékelés. Azonban egy dolog egyértelmű: ártunk és qurmányunk pribékjei által elvett érték valóban újabb dimenzióhoz érkezett! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.