A külhoni magyar közösségek és vállalkozók támogatása nem csupán magyar érdekeket szolgál, hanem az egységes Kárpát-medence fejlődését is elősegíti – mondta Kövér László házelnök Az üzlet című internetes lapban szombaton megjelent interjúban, amelyben arról is beszélt, hogy a munkaerőhiány megoldására korlátozott mértékben és kontrollált módon, a külföldről érkező vendégmunkások alkalmazása sem „ördögtől való". De ez nem vezethet tömeges bevándorláshoz, végső soron csakis a demográfiai fordulat hozhat megoldást. A külhoni magyar közösségek megőrzéséhez a magyar intézményrendszer megtartásán túl, abban is segítséget kell nyújtani, hogy a magyarlakta térségek a fiatal generációk számára élhető hellyé váljanak, azaz legyen munkahely, óvoda, magyar támogató szakmai környezet, közösségi lehetőségek.„Ezzel nem csupán magyar érdekeket szolgálunk, hanem az egységes Kárpát-medence fejlődése érdekében cselekszünk" – jelentette ki Kövér László, hozzátéve, hogy jelenleg Kárpátalja esetében...

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
A külhoni magyarok támogatása a szavazatvásárlást szolgálja. A többi mese.
Béla333
Hát még a belországban élő magyarok támogatása, az ország normális kormányzása mekkora fejlődést hozhatott volna a Kárpát-medencének.
Csak az erre kapott Uniós pénzt nem kellett volna ellopni...
fahrenheit451
Csak a te beteg agyadban van egységes Kárpát-medence, te Európát, Európa értékeit tagadó nagy bajuszú beteg faszparaszt!
Egyik oldalról zülleszted az egységet (izé) a másik oldalról meg, hozé?

Magyarország a magyaroké?
Jó!
Románia viszont a románoké - vágod, geci!
23 millióból 1,3 millió, ami folyamatosan fogy.

Én már láttam romániai magyarokat románul beszélni egymás közt (mert úgy kényelmesebb?),
és láttam törököket magyarul beszélni egymás közt - négyszemközt, tehát ők választották a nyelvet !!!
Nessy
Most valamit nem értek! Állandóan az "önálló nemzetállamról" szövegel pártunk és kormányunk! Akiket a szavazataikért "támogatnak"a határon túl, azok más államnak az állampolgárai alapjába véve! Hiszen itthon is vegzálják a civileket, ha külföldről kapnak támogatást! Vagy ez úgy műkszik, hogy mi beleavatkozhatunk más állam belügyeibe, támogathatunk bárkit, de itthon ez büntetendő cselekménynek minősül!
Nincs itt egy hangyafülnyi kettősség?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.