"Az EMMI ismételten felszólítja az ellenzéki pártokat, hogy ne használják a koronavírust pártpolitikai célokra! Az egészségügyi hatóság, valamint a kormány által alakított Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, az Akciótervben foglaltaknak megfelelően a hatóságok megtették és a jövőben is megteszik a szükséges intézkedéseket, továbbá érvényben vannak a szükséges szakmai protokollok is. " - írja közleményben az Emberi Erőforrások Minisztériuma. "A fővárosi polgármestereket arra kérjük, hogy amennyiben olyan megbetegedett személyről szereznek tudomást, aki Kínából érkezett és felmerülhet a koronavírussal történt fertőzés gyanúja, akkor Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályával vegyék fel a kapcsolatot. " - zárja közleményét az Emmi.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az jó, hogy a koronavírus elleni védekezésre felállítottak egy bizottságot, legalább. Kiváló szakemberekből. Ha már itt tartunk, biztos a siker, mert a testületnek az ország legjobb közigazgatási szakértője, Szőkítő Pintér Sándor a vezetője. Jó kezekben vagyunk, vírus ellen is. Azért én csak úgy halkan megjegyezném, nincsen nekem olyan nagy bizodalmam a vírusirtásban – már csak ismerve a hazai egészségügyi állapotokat. Amivel minden tökéletesen rendben, szokta volt mondani Kásler doktor, mind a tíz tiszta körmével. Bebizonyítania sosem sikerült még. Az én reggeli friss agyammal pedig arra gondoltam, hogy mielőtt itten, minálunk lesz a koronavírus, nem kéne-e a Kínából érkező röpcsiknek állj parancsolni? Már rengeteg légitársaság megszüntette a légijáratait oda-vissza Kínával, csak mi tökölődünk. Pedig, ha egészen jól tudom, a kínaiak nem az Ipolyon szoktak hazánkba eljutni. És akkor most véletlenül előttem lebeg Bakondi elvtárs: akkor üljenek át másik repülőre. m.blog.hu/b1/b1/image/ka_sler_miklo_s_ko_rme.PNG
nyugatifeny.hu/wp-content/uploads/2018/10/kasler-korom2.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Eriksson: Ez benne a rémisztő, és kitudja mi lesz a vége! Végig söpörhet a világban, sokkal több eséllyel, mint anno a "spanyol nátha", de el is tűnhet olyan hirtelen, ahogy jött, mint legutóbb az ebola.
Eriksson
@Nessy: Esély a terjedésre nagyobb, az már biztos, köszönhetően a világot járó, ide-oda utazgató embereknek.
Vuhanból jelentettek gyógyult betegeket, ezek szerint van remény. A terjedést kellene megakadályozni.

Ebola fertőzésről is írt Robin Cook 1987-ben.

A spanyolnátha leginkább fiatal egészséges embereket pusztított el, mert az immunrendszerük túlreagálta a fertőzést. Legalábbis ezt mondják a hozzáértők.

Belegondolni is rémisztő, hogy milyen tehetetlen az ember a természet sötét erőivel szemben.
Nessy
@Eriksson: De talán a természet figyelmeztet bennünket, hogy ha nagyon megbolygatjuk, ki tudja mi kerül elő az esőerdők mélyéből. Ahogy a vírusok, baktériumok is egyre ellenállóbbak minden antibiotikumnak.
Gyorsan tanulnak, és mire ellenanyagot találnának ellene, mutálódik, és lehet előröl kezdeni mindent. Robin Cook szinte ijesztően látott előre.
Mint ahogy Arthur Herczog Rajzás. Hőség: Ijesztő, ahogy sok évvel ezelőtt megírta a klímaváltozás fokozatait. És a többi regénye.Étvágy, Dopping stb.
Eriksson
@Nessy: Valahol Alaszkában néhány kutató megbízásból spanyolnátha következtében elhunyt megfagyott holttesteket talál, melyekből kivonják a spanyolnátha kórokozóját, amelyet később felhasználni kívánnak. Vagy kereskedni vele? Aztán valahogy elszabadul a vírus.
Rémlik ez a könyv, de nem emlékszem se az írójára, se a címére.
Tudnál segíteni, ha esetleg olvastad?
Vagy valaki aki mostanában erre jár? Megköszönném előre is.
Eriksson
@Nessy: 17:07
Az őserdők mélyéről jutott eszembe, hogy a legutóbbi ebolajárvány az aranyban, rézben, kobaltban gazdag kongói területeken pusztított. Meg van még ott sok minden a nagy szegénységen kívül.
namihami
Az EMMI inkább a Gazdájának szólhatna (persze nem felszólíthatná,mert azt nem meri), hogy a katonai/orbáni luxusrepülő ilyen esetre kell és nem a focimeccs-látogatásra. Előbb célszerű lenne a Káslernek az ellenzék ""felszólítása"" és a Tízparancsolat forgatása és forgattatása helyett némi figyelmet ilyesmire fordítania

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.