Kiosztották pénteken a Highlights of Hungary közösségi értékteremtő díjait, az idei jelöltek közül Csókay András idegsebész és az általa vezetett orvoscsoport kapta a legtöbb szavazatot.

A szervezők közleménye szerint Magyarország leginspirálóbb történetei közé ismét változatos projektek kerültek be, művészeti és dizájnprojektre, sportteljesítményre, egészségügyi kutatásra, mezőgazdasági, turisztikai és szociális koncepcióra egyaránt felhívta a figyelmet idén a kezdeményezés. Az ötvenöt jelölt közül ebben az évben is a közönség döntötte el, melyik legyen Magyarország leginspirálóbb története.

Az idei díjkiosztón Csókay András idegsebész és csapata vihette haza a közönségdíjat, ők tavaly nyáron 33 órás műtéttel választottak szét egy fejüknél összenőtt hároméves bangladesi sziámi ikerpárt.

A második legtöbb szavazatot a felsőoktatási tehetséggondozásban és az értelmiségi elitképzésben hét évtizede élen járó OTDK (Országos Tudományos Diákköri Konferencia) kapta. A harmadik helyet a 10 millió fa kezdeményezés szerezte meg. Negyedik helyen a közösségi finanszírozás alapú MyFarm Harta található, ötödik helyen a szlovákiai magyar fiatalság találkozóhelye, a Gombaszögi Nyári Tábor végzett.

A Highlights of Hungary kurátorai a PET Kupát különdíjjal jutalmazták. Emellett több különdíjat is kiosztottak a Katona József Színházban rendezett esten.

Címlapkép: Facebook/777

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Nessy: Bizonyára kiváló orvos. Nem úgy értettem, hogy vallásos amúgy..hanem kicsit olyan, mintha isten eszközeként tekintene magára. Én nem szeretem az ilyet, ahogy egy pszichológusnál sem szerencsés az orvos beteg kapcsolatba érzelmeket vagy személyi függést és nem szakmai függőségeket belevinni. ott konkrétan egy ilyen miatt emberek lehetnek öngyilkosok. Mondjuk ő jellemzően altatásban "gyógyit" Na mindegy nem akartam annyira ekézni, csak ez elég erősen az ember arcába jön azonnal.
Cicamama55
Nagyszerű döntést hoztak az emberek! További sok sikert, jó egészséget kívánok Csókay Andrásnak és az egész orvoscsoportnak!
justhpeter
Engem nem érdekel, hogy milyen vallású az ember, aki engem ellát, ha szükségem van rá. Az az ő magánügye. Ha a vallása szabályait betartva él még tisztelem is érte. Azt gondolom, hogy nem a vallása miatt szavaztak Csókay doktorra az emberek, hanem az orvosi munkája alapján. Az pedig minden díjat megérdemel.
SystemError
@justhpeter: Félreértesz. pont ezért írtam én is, hogy ez szerintem is a magánügye valakinek és ne szólítson imára olyanokat, akikben ez mondjuk kényelmetlen érzéseket okozhat egy beteg-orvos viszonyban... Szerintem mindez nem való ide.

A szakmaiságát, érdemeit pedig minden bizonnyal kiérdemelte!
csipetke
@SystemError: 10:42 Csókay akkor lett ilyen vallásos, amikor a 10 éves kisfia meghalt. Az, hogy műtét előtt imádkozik a csapatával, nem rossz dolog, de ha valamelyik csapattagja ezt nem szeretné, nem kell megtennie, mert nem kötelező. A fiam műtős, dolgoztak már együtt, és egyáltalán nincs Isten-komplexusa Csókaynak. Azt külön becsülöm benne, hogy nem ment ő is külföldre, mint a legtöbb orvos
SystemError
@csipetke: Sajnos mindenkivel történnek olyan esetek, ami megváltoztatja az embert, de ez senkit nem jogosít fel semmire, ha a környezetéről van szó..

Külföld: Családban és a baráti körben több orvos is van. A hálapénz igazságtalan mivoltával az is jár, hogy a szakorvosok, sebészek, szülészek bizony többet is kereshetnek jóval mint kint, ahol ugyan sokkal jobb az alap fizú, de ha elfogad hálapénzt az akkor azonnal kirúhják..Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ő esetében nem biztos, hogy annyival jobb kint a kereset/rezsi arány..

"dolgoztak már együtt, és egyáltalán nincs Isten-komplexusa Csókaynak."

Akkor lehet pont szerencsétlenül belefutottam pont abba, ami az oldal tetején is található és ezen kívűl egy ilyen utalás nincs sehol a személyével kapcs.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy orvos-beteg kapcsolatba ez nem való! A szakmaiságával kapcsolatban pedig egy rossz megjegyzést nem tettem, sőt többször elmondtam, hogy minden bizonnyal kiváló szakember!

Viszont kicsit úgy látom, hogy az emberek maguktól is istenítik és pont emiatt is sokkal jobban vigyáznék a helyében arra, hogy ne keverjem bele a vallást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.