A Mi Hazánk Mozgalom fáklyás felvonulást rendez ma Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából a fővárosban. A menet a Szent Gellért térről indult 17 órakor a Parlament elé. A résztvevőket három fehér lovas vezeti – számolt be az Index. A vonulás ellen több antifasiszta szervezet is ellentüntetést jelentett be már korábban. 

Lezárták a Szabadság hidat, mert a Mi Hazánk fehér lovas felvonulással emlékezik Horthy kormányzóvá választására

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén. A megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom szervezte a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői részvételével. MTI/Mohai Balázs

Vasárnap délután Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulójára közös demonstrációt szervezett a Mi Hazánk Mozgalom, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és más radikális szervezetek.

Negyed 5-kor nagyjából 200 ember volt a Szent Gellért téren, nemzeti rock szólt, felállítottak egy bronzból készült Horthy-mellszobrot is – írta meg az Index.

Novák Előd mondott köszöntőt, aki elmondta,

pártja sokadjára kezdeményezi, hogy legyen szobra Horthy Miklósnak, ugyan szerinte a kormányzóságát jobbról és balról is lehet kritizálni, de egy díszpolgári cím és egy szobor mindenképp járna neki.

Novák Előd pár napja a mai lovas felvonulás kapcsán közölte:

a vasárnapi megemlékezésen részt vesznek a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői, valamint "gárdisták".

Továbbá kezdeményezni kívánják, hogy a főváros XI. kerületében található Bukarest utcát kereszteljék át Horthy Miklós utcává – tette hozzá.

A politikus akkor elmondta azt is:

a vasárnapi felvonulást, egy fehér ló felvezetésével, ugyanazon az útvonalon tartják, amelyet Horthy Miklós tett meg megválasztását követően, a Gellért szállótól a Szabadság hídon át a Parlamentbe.

Mindeközben a szélsőjobboldali csoportok megemlékezésével párhuzamosan az antifasiszták két ellendemonstrációt is meghirdettek – teszi hozzá az Index.

A Szent Gellért térnél a két csoportot kordonok választják el egymástól, nagy a rendőri készültség. 

A Mérce azt írja:

Mintegy 60 ellentüntető gyűlt össze a pesti oldalon fél 5 körül, a Fővám térnél a Mi Időnk és egyéb antifasiszta csoportok szervezésében. Eseményük leírásában „náci masírozásnak” titulálták a Mi Hazánk programját.

Forrás: Index, Népszava, Mérce, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Tisztességesebb lenne előrenézni, és levonni a múlt tanulságait, már mint azt, hogy NEMZETIESKEDÉS hova vezetett egy egy beteges eszméje miatt, magával rántva az egész világot!.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
VÁGOD ILLIBSI ÖRDÖGI KERESZTÉNY KÉPZŐDMÉNY?
Leöllek, mint a disznót - erre készülj geci.
fahrenheit451
Március 15.
Lesz ott minden.
El leszel pusztítva - ott.
Bemegyek érted, és leöllek, mint a disznót.
tudode
Tisztességesebb lenne előrenézni, és levonni a múlt tanulságait, már mint azt, hogy NEMZETIESKEDÉS hova vezetett egy egy beteges eszméje miatt, magával rántva az egész világot!.
namihami
""Amíg lósz@r lesz...""
És ez most újra az útra pottyantható. Csak a szocializmus alatt eltakarították, az Orbán fattyak pedig még hashajtót is adnak a hungarista/nyilas lónak.
Jozefina
Cirkusz és kenyér kell a népnek!!! A cirkusz megvan!!!
ómió
És megint a "vörös rongyokba öltözött" Budapesten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.