A Mi Hazánk Mozgalom fáklyás felvonulást rendez ma Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából a fővárosban. A menet a Szent Gellért térről indult 17 órakor a Parlament elé. A résztvevőket három fehér lovas vezeti – számolt be az Index. A vonulás ellen több antifasiszta szervezet is ellentüntetést jelentett be már korábban. 

Lezárták a Szabadság hidat, mert a Mi Hazánk fehér lovas felvonulással emlékezik Horthy kormányzóvá választására

A Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés résztvevői a XI. kerületi Szent Gellért téren 2020. március 1-jén. A megemlékezést a Mi Hazánk Mozgalom szervezte a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői részvételével. MTI/Mohai Balázs

Vasárnap délután Horthy Miklós kormányzóvá választásának századik évfordulójára közös demonstrációt szervezett a Mi Hazánk Mozgalom, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és más radikális szervezetek.

Negyed 5-kor nagyjából 200 ember volt a Szent Gellért téren, nemzeti rock szólt, felállítottak egy bronzból készült Horthy-mellszobrot is – írta meg az Index.

Novák Előd mondott köszöntőt, aki elmondta,

pártja sokadjára kezdeményezi, hogy legyen szobra Horthy Miklósnak, ugyan szerinte a kormányzóságát jobbról és balról is lehet kritizálni, de egy díszpolgári cím és egy szobor mindenképp járna neki.

Novák Előd pár napja a mai lovas felvonulás kapcsán közölte:

a vasárnapi megemlékezésen részt vesznek a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, a Független Kisgazdapárt, a MIÉP, a Betyársereg, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Nemzeti Jogvédelmi Szolgálat képviselői, valamint "gárdisták".

Továbbá kezdeményezni kívánják, hogy a főváros XI. kerületében található Bukarest utcát kereszteljék át Horthy Miklós utcává – tette hozzá.

A politikus akkor elmondta azt is:

a vasárnapi felvonulást, egy fehér ló felvezetésével, ugyanazon az útvonalon tartják, amelyet Horthy Miklós tett meg megválasztását követően, a Gellért szállótól a Szabadság hídon át a Parlamentbe.

Mindeközben a szélsőjobboldali csoportok megemlékezésével párhuzamosan az antifasiszták két ellendemonstrációt is meghirdettek – teszi hozzá az Index.

A Szent Gellért térnél a két csoportot kordonok választják el egymástól, nagy a rendőri készültség. 

A Mérce azt írja:

Mintegy 60 ellentüntető gyűlt össze a pesti oldalon fél 5 körül, a Fővám térnél a Mi Időnk és egyéb antifasiszta csoportok szervezésében. Eseményük leírásában „náci masírozásnak” titulálták a Mi Hazánk programját.

Forrás: Index, Népszava, Mérce, MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Tisztességesebb lenne előrenézni, és levonni a múlt tanulságait, már mint azt, hogy NEMZETIESKEDÉS hova vezetett egy egy beteges eszméje miatt, magával rántva az egész világot!.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
Arról a köbányairól kellene szobor aki még magyarul sem tudott helyesen beszélni!A nemzethy oldalon a sötétség erény!
fahrenheit451
Ha tudnád, hogy most mit nem írtam le...

Lesz háború, és én készen állok a háborúra a nácikkal.
Azt a vérengzést, amit az arcukba tolok...
Mégis mit képzeltél? ki vagyok? Mire vagyok képes?
Jó lesz nácikat ölni.
fahrenheit451
Geci nácik! Most basztátok el. Jövök értetek, nácik. Egyedül. Nélkületek.
Kinyomom a szemed, aztán beleszúrok a füledbe, végül levágom a fejed - én, keresztény.

Mi keresztények, nem ti keresztények vagyunk - GECI !!!
fahrenheit451
VÁGOD ILLIBSI ÖRDÖGI KERESZTÉNY KÉPZŐDMÉNY?
Leöllek, mint a disznót - erre készülj geci.
fahrenheit451
Március 15.
Lesz ott minden.
El leszel pusztítva - ott.
Bemegyek érted, és leöllek, mint a disznót.
tudode
Tisztességesebb lenne előrenézni, és levonni a múlt tanulságait, már mint azt, hogy NEMZETIESKEDÉS hova vezetett egy egy beteges eszméje miatt, magával rántva az egész világot!.
namihami
""Amíg lósz@r lesz...""
És ez most újra az útra pottyantható. Csak a szocializmus alatt eltakarították, az Orbán fattyak pedig még hashajtót is adnak a hungarista/nyilas lónak.
Jozefina
Cirkusz és kenyér kell a népnek!!! A cirkusz megvan!!!
ómió
És megint a "vörös rongyokba öltözött" Budapesten!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.