Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle – írta Christian Ortner, a Die Presse újságírója.

Ma már magától értetődőnek tűnik, hogy az Európai Unió külső határait meg kell védeni. Görögországnak nemcsak joga, de kötelessége is rendőri, szükség esetén katonai hatalommal megvédeni határait a szabálytalanul érkező migránsokkal szemben – közölte. Christian Ortner emlékeztetett: több politikus, például a szociáldemokrata párt vezetője és a zöldpárti alkancellár is hangosan és érthetően kimondta, hogy "az EU külső határait meg kell védeni".

Az újságíró politikai szempontból tanulságosnak nevezte, hogy 2015-ben az EU-ban még csak egyetlen kormányfő, Orbán Viktor fogalmazta meg ezeket a gondolatokat, és ennek értelmében következetesen védte hazája, egyben az EU külső határait.

Ma már vitathatatlan, hogy akkoriban Orbán Viktor volt az egyetlen kormányfő, aki felismerte a problémát, helyes következtetéseket vont le, és megvalósította elképzeléseit, bár Európa a legkeményebben ellenállt. Akkoriban ugyanazt tette, amit ma Görögország a görög-török határnál: ragaszkodott a határok megerősítéséhez és szükség esetén rendőrökkel való biztosításához

- közölte Christian Ortner.

A hála nem jellemző a politikára. Az EU – azon belül Németország és Ausztria – ugyanakkor bocsánatkéréssel tartozik Orbánnak. Tartoznak azzal a beismeréssel is, hogy tévedtek, és a magyar miniszterelnöknek volt igaza

- áll a cikkben.

Christian Ortner felsorolt több politikust, aki szerinte bocsánatkéréssel tartozik: Angela Merkel német kancellárt, Werner Faymann volt osztrák kormányfőt és Jean Asselborn luxemburgi szociáldemokrata politikust.

Orbán Viktor volt az egyedüli, aki azt tette, ami a kötelessége: minden erővel megvédte a határokat – írta a cikk szerzője.

Ha Európa, Németország vezetése alatt, ugyanúgy cselekedett volna, mint Orbán Viktor, akkor az EU-ban nem erősödött volna meg a jobboldali szélsőségesség, nem nőtt volna a dzsihadista merényletek száma, és az akkori bevándorlási hullámra fordított hatalmas összegek is megmaradtak volna – közölte Christian Ortner.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

158 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@verőce21: Az vazzze... Néha körül nézhetnél ebben a rommá baszott, depressziós Tébolydában... Gondolom,,te tankolod a nem magánrepülőjét,,hogy ilyen lelkes vagy..Vagy te lehetsz a bakter,,a felsőcsutkai kisvasutnál...?.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
fahrenheit451
Orbántól bocsánatot érni, mert náci-fasiszta?
Ezt csak a náci-fasiszta büdös bunkók képesek elvárni.

Jó lesz a B középnek nekimenni - egyedül...
fahrenheit451
@durbincs: Akarsz beszélni róla, geci?

Most az egyszer pozitív lehetsz - mert bármi hülyeséget kérdezel, arra csak jó választ kaphatsz.
Kérdezz bátran, istállófiú.
fahrenheit451
(a propeller engemet is próbál megsemmisíteni - lelkük rajta)
Mert lázadó vagyok, mert az életem első szerelme csak a lázadókat szereti.
Ha én egyszer ezt a klubban elmesélem...

Mi lázadók tartsunk össze. Vagy nem?
Én már nem tudom...
Én már semmit nem tudok...
Te mit tudsz, életem első és utolsó szerelme?
(az is hazudik, aki több embert bír szeretni - egy embert szeretni mindhalálig -, mert csak egy embert lehet igazán szeretni örökké)

Nem akarok mást szeretni...
Nem bírok más szeretni...
Csak őt.

(mondom én, romantikus kis csávó vagyok a sok támadás, anyázás ellenére)
fahrenheit451
@durbincs: Kussol a geci a bányában.
Csak addig van nagy szája a köcsögnek, míg a probléma messze van, a kis geci buta fasisztákat elérhetetlen messzeségben.
fahrenheit451
@durbincs: Kussol a geci a bányában.
Csak addig van nagy szája a köcsögnek, míg a probléma messze van, a kis geci buta fasisztákat elérhetetlen messzeségben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.