Nincs elég hely a sok koronavírus-gyanús személynek.

Helyeket szabadítanak fel a Szent László-kórházban a koronavírusos betegeknekFotó: Pixabay

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteken úgy döntött, hogy a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László-telephelyén azonnal meg kell kezdeni a felszabadítható betegellátó kapacitások kiürítését, a betegek áthelyezését más egészségügyi intézménybe – tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM) az MTI-t.

Az intézkedés célja, hogy a koronavírusfertőzés-gyanús és a koronavírus-fertőzéses betegek megfigyelésére és kezelésére kijelölt Szent László-kórházban folyamatosan biztosítani tudják a szükséges helyeket – közölte a tárca.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
800 ágyról szóltak a hirek... ezek szerint nincs és nem is volt ennyi... Akkor ez "álhir"?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@kereső: Nem tudom, milyen kihasználtsággal működnek ezek az infektológiai osztályok, de gondolom, ha szükséges, más osztályokon csinálnak helyet az ott fekvő betegeknek.
kereső
@Málna: Tudod "kedves"- a más osztályok nem jó, mert ezek fertőző betegségek- az infektológiai osztályokat régen fertőző osztályoknak hivták. Ja és a statisztikák szerint ezek az osztályok országosan majdnem 100 %-os kihasználtsággal működnek úgy, hogy itt is hiányoznak orvosok, ápolók. Ha jól értelmezem az "operativ törzs" ide vágó protokollját- akkor teljes elkülönités kell a C19-es betegeknek, az őket ápolóknak, fertőtlenitő helységekkel-egyebekkel. Na most légy okos domonkos.
Málna
@kereső: Valahogy majdcsak megoldják azok, akiknek ez a dolguk. Teljesen felesleges ezen már előre aggódni.
kereső
@Málna: Nem az aggódásról szólt a polémia, hanem arról, hogy az EMMI miniszter hülyeséget beszél- hazudik, és félre tájékoztatja a lakosságot, bizonyitva teljes alkalmatlanságát.És ez az ember a járvány miatt létrehozott operativ törzs tagja, és az egészségügyért "felelős" miniszter.
Málna
@kereső: Nem tudjuk, hogy hazudott-e, mivel fogalmunk sincs, hogy hány kórházi ágyat tudnak felszabadítani, ha szükséges. Reménykedjünk, hogy nem is tudjuk meg.
kereső
@Málna: Jó, akkor nem hazudott- ,csak nem bontotta ki az igazság teljes részletét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.