Bár a január az eddigi leggyengébb hónapnak bizonyult a babaváró történetében, immár a lakosság banki hiteltartozásának a több mint 7%-a van ebben a hitelben - írja a Portfólio. A kormány szerint ugyan szárnyal az ország, a Portfolio szerint 2019 soha nem látott lakossági hitelfelvételt hozott, és most már az is látszik, hogy a dinamika januárban sem tört meg a piacon. A babaváró hitellel együtt 60%-kal több hitelt vettek fel a háztartások az év első hónapjában, mint egy évvel korábban. Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője is reagált a hírre, emlékeztetett, hogy mikor a kormány kijött a babavárónak elnevezett hitelkonstrukcióval, világosan elmondta, hogy a magyar fiataloknak nem újabb hiteleket kellene ajánlani, de a kormánypárti padsorokból csak "huhogást" kapott válaszul. Gyöngyösi szerint a legutóbbi számok lesújtóak: a "babaváró hitel" eredményeként a magyar emberek rohamtempóban adósodnak el.

Forrás: zsurpubi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Jó buli lesz, talán jobb, mint a magánnyugdíjpénztár volt...:)
namihami
@SystemError: De a devizahiteles eladósodással is komoly áthallása van és lesz.
Pár év és a fideszes haverok ismét fillérekért juthatnak az elárverezendő ingatlanokhoz.
teuton
Az eladosodas mar nagyon megy, de a szaporodas valahogy nem. Inkabb a fogyas most a jellemzö. Nem baj, majd "honositva lesz" Kipcsakiabol 1 millio kipcsak, es maris stimmel a statisztika!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.