A külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülésnapja. Szijjártó Péter az ukrán-magyar kapcsolatok helyzetét értékeli.

A képviselők további napirend előtti felszólalásai után általános vitákat tartanak.

A Ház tárgyalhat például arról a kormánypárti javaslatról, amelynek elfogadása esetén a jövőben az anyakönyv mellett a személyi igazolvány is tartalmazhatja a származási helyet. Emellett szó lesz a győri Káptalandomb nemzeti emlékhellyé nyilvánításáról is.

A szavazások rendhagyó módon az ülésnap végére maradhatnak. Ekkor várható döntés az önkormányzati törvény azon módosításáról, amely egyebek mellett lazítana a polgármestereket érintő összeférhetetlenségi szabályokon.

A parlament ülése jövő hétfőn ér véget, a képviselők ekkor kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: A tudatlanság és tájékozatlanság újabb eklatáns példája

miközben a hivatkozás is igazolja, hogy hülyeségeket beszélnek

„A Republikon Intézet azt javasolja, a 2022-es országgyűlési választásokra …. előválasztás során válasszák ki a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet,” – írja a hvg.hu.
Hozzátéve, hogy „ott is előválasztásokat kellene tartani, ahol nem született egyezség a közös ellenzéki jelöltről.”!
Amihez indoklásként hozzáfűzték: „Korábban előválasztással lett főpolgármester-jelölt Karácsony Gergely, de tartottak ilyet Ferencvárosban is”! Majd áttértek a technikai részletekre, aztán hozzák a szokásos amcsi példát.
Nos az amcsi és az itten említett/javasolt példáknak van egy nagyon eltérő tulajdonsága a javasolt ötlettől. Igen, ezek valós, tényleges választásokra vonatkoznak, míg az ME, hazánkban nem választási tényező! Szerepe sokkal közvetettebben érvényesülhet, ha egyáltalán! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.