A betegről csak utólag derült ki, hogy fertőzött. Az őt kezelő orvosokat azóta sem tesztelték le.

Napokig ápolhattak úgy egy koronavírusos beteget a János Kórházban, hogy az ápolók nem kaptak védőfelszerelést – derül ki a 444.hu belső forrásokra hivatkozó, csütörtök esti cikkéből, amelyet eddig az intézmény nem kommentált.

A 444 megtalálta azokat a kórházi dolgozókat, akik kapcsolatba kerültek a korábban János kórházban kezelt, koronavírusosnak bizonyult beteggel.

Az illetőt a János Kórházban kezelték.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján az illetékesek nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy a kórház dolgozói megfelelő védőfelszerelést kaptak-e, illetve hogy tesztelték-e őket, ám a dolgozók a portálnak azt mondták:

A 444.hu cikke szerint beteggel kapcsolatba került ápolók és orvosok nem kaptak megfelelő védőfelszerelést, azóta egyiküket sem tesztelték, és továbbra is beosztják őket munkavégzésre, vagyis folyamatosan kapcsolatban vannak más betegekkel is.

A 444 azt írja:

beteggel szombat éjjeltől csütörtök reggelig kapcsolatba került mintegy 10-15 ápoló és orvos semmilyen hivatalos értesítést nem kapott azóta, sem a saját intézményüktől, sem más hatóságoktól, szervezetektől. Nem vizsgálták hivatalosan, hogy kik kerültek kapcsolatba a beteggel. Az ápolókon és az orvosokon kívül takarítók, röntgenesek, ételszállítók, az épületben gyakorlaton lévő ápoló-tanulók is jártak az osztályon, ők is járhattak a beteg közelében. Őket sem értesítette senki semmiről.

A beteg története röviden:

A férfi szombat este jelentkezett telefonon, amikor már napok óta lázas volt, ekkor mentőt küldtek érte, és bevitték a Szent László kórház koronacentrumába. Ott hosszabb időt töltött egy váróban iráni állampolgárságú betegekkel. A László Kórházban a protokoll alapján úgy látták, valószínűleg nem koronavírusos, mert nem járt külföldön, és nem volt kapcsolatban gyaníthatóan vírusos személyekkel – írja a lap. Tesztet ugyanakkor nem végeztek el rajta, ezután a lakhelye szerint területileg illetékes János Kórházba küldték, itt a beteget szombat éjszakától csütörtök reggelig ápolták megfelelő maszkok és védőruházat nélkül a kórház dolgozói a lap szerint. A Szent László Kórház szerdán eljuttatott egy darab tesztet a Jánosba és csütörtök reggelre a teszt alapján kiderült, hogy a beteg koronavírusos. Ezután visszaszállították a Szent László Kórházba.

Az Index ugyanakkor egy kórházi forrásra hivatkozva hozzáteszi, hogy a Szent Lászlóban a beteget

rosszul kérdezték ki, ugyanis nem derült ki róla, hogy járt külföldön, pedig igazából az olasz határ mellett volt síelni.

A pácienst ezért úgy kezelték, mint aki nem járt külföldön.

A pácienst más betegekkel viszont nem zárták össze, mert külön szobában volt. Egyébként úgy tudni, hogy a Jánosban rendelkezésre állnak az ilyen helyzethez szükséges védőfelszerelések, de az Index szerint nem korlátlan mennyiségben, ezért automatikusan nem hozzáférhetőek bárki számára. A 444 szerint a kórházi dolgozókat

nem tesztelték, az igényüket a kórház vezetői azzal hárították el, hogy nem valószínű, hogy 15 percig vagy ennél tovább voltak a közelében, és ezért nem kaphat az intézmény további teszteket.

A 444 kereste a kórházat és a vírussal kapcsolatos tájékoztatásban illetékes belügyminisztériumi csoportot, de egyelőre nem kaptak választ.

Forrás: 444.hu, 24.huHVG, Index

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hogyan lehetséges ez, hiszen dögivel van védőfelszerelés, még a portás kutyájának is jut pl. maszk, vagy nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Nem ügy!
.
Az ország sara az, hogy ez a pofakaratés nemisminiszterelnök oszthatja az észt, és a közlóvét amerre jár, kel!!!
.
Nézzük csak két nap alatt mit kötött őfőizé:
.
--- Orbán Viktor elrepült Moldovába, és gyorsan megnyitott nekik egy százmillió dolláros hitelkeretet
.
168ora.hu/penz/orban-viktor-moldova-latogatas-hitelkeret-felajanlas-182869
.
---- Újabb kétmilliárd forint jut a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésére
.
444.hu/2020/03/13/ujabb-ketmilliard-forint-jut-a-nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-megrendezesere-orban-viktor-dontese-utan
.
És még nincs vége a napnak, annak, hogy repülő viki merre veszi a sátorfáját!
.
(Azt kifelejtette őfőméltósága a veszély izéjéből, hogy a koronavírus kirtása az elsődleges, és utána lehetne urizálni!!!)
nezelodo
@justhpeter: Remélem, az operáló orvosoknak azért jut...
nezelodo
@ómió: Inkább a tízparancsolatban bíztak, amelyeket ők nem tartanak, legalább betartatják másokkal.
Lepényleső
fydes módra,hulljon aki nem bírja? Így lehet majd még kevesebbet a betegellátásra,nyugdíjra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.