Óriási kihívással néznek szembe a magyar pedagógusok, akik hétfőtől online órákat tartanak majd diákjaiknak a koronavírus-járvány miatt. Orbán Viktor valószínűleg nem tévedett nagyot, amikor azt mondta, „lehet, hogy még döcögni fog”, a „digitális átállás” oroszlánrésze ugyanis a tanárokra maradt, akik gyakorlatilag a bejelentés pillanata – vagyis péntek éjjel – óta folyamatosan különböző Facebook-oldalakon és csoportokban igyekeznek tanácsokat kérni és adni arról, hogy mégis mi fog történni hétfő reggel 8-kor. Hiszen a legtöbb pedagógus és diák számára egy egészen új rendszer lép életbe, aminek a kidolgozására nincs idő, így a próba is élesben fog megtörténni. Olyan alapvető gyakorlati kérdések is foglalkoztatják a tanárokat, hogy hogyan tudnak tesztet íratni, vagy alsósoknak németet tanítani online, van, aki amiatt aggódik, hogy a gyerekek motiválatlanok lesznek és nehéz lesz rábírni őket, hogy szórakozás helyett tanulásra használják a digitális eszközeiket.

Forrás: merce.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Remélem ez a járvány elsöpri a majomhordát /fidesz/..!!!
csak úgy....
@Pálinkás Pál: jajj pali,gondolod az csak úgy megy!? oszt kik könének a helyükbe?
Pálinkás Pál
@csak úgy...: sajnos erre nem tudok válaszolni,és igazán érdemes jelöltet sem tudnék mondani...
csak úgy....
@Pálinkás Pál: nekem lenne ötletem de tudom,hogy te válogatós...
Pálinkás Pál
@csak úgy...: őszintén...te a mai magyar palettában találnál olyat???
nezelodo
Visszaköszön egy rakás elbaltázott döntés a most bevezetendő oktatásban illetve annak előkészíttetetlenségében. A tankönyvkiadás "testreszabásakor" csak az a cég nem játszhatott a "versenyben", amelynek erre az oktatási formára kész anyagai voltak. Sajnálatosan ők nem voltak nemzetiek, mint a baráti kiadók. Elherdáltak egy halom pénzt a NER társak jutalmazására kamu kiadványok, és egymáséról másolt semmire sem jó tanulmányok készítésére, és most itt állunk meztelen seggel az oktatásban, akár csak az egészségügyben. Sebaj a strómanok azért elégedettek, és illiberála jól teljesít.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.