Karácsony: tegye lehetővé a kormány a nem létfontosságú üzletek nyitva tartásának korlátozását!

Karácsony Gergely vasárnap azt kezdeményezte, hogy a kormány tegye lehetővé a települési polgármestereknek, Budapesten pedig a főpolgármesternek a nem létfontosságú boltok, üzletek nyitva tartásának korlátozását, szükség esetén a bezárás elrendelését.

A főpolgármester a közösségi oldalán azt írta: a járványveszély egyre súlyosabbá válásával az európai nagyvárosokban sorra születnek meg a lakosság alapvető igényeinek kielégítéséhez nem szükséges üzletek bezárását célzó intézkedések, mivel ezek alkalmasak lehetnek a nem feltétlenül szükséges találkozások számának csökkentésére és a koronavírus terjedésének lassítására.

Karácsony Gergely kezdeményezése a napi fogyasztási cikkeket, a dohányterméket, gyógyászati segédeszközt és üzemanyagot értékesítő üzletek, valamint a gyógyszertárak, a posták, továbbá a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások fiókjai kivételével vonatkozna az üzletek nyitva tartásának korlátozására, illetve bezárására.

A főpolgármester szerint a katasztrófavédelemről szóló törvény megteremti annak lehetőségét, hogy a kormány a veszélyhelyzet idejére a polgármesterek számára olyan államigazgatási feladatot állapítson meg rendeletben, amely a kereskedelemről szóló törvény rendelkezéseiről eltérően lehetővé teszi az üzletek nyitva tartásának szabályozását, illetve korlátozását.

Mindez lehetővé tenné azt is, hogy a települési sajátosságokra figyelemmel differenciált szabályozás segítse elő a járványveszéllyel szembeni fellépést – közölte. Hozzátette: a fővárosban ezt a hatáskört a főpolgármesterre bízná.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
a Plázákat már egy hete be kellett volna zárni...
a templomokkal együtt ...de ez az okos sömjén zsóti azt javasolta, hogy tartsanak sűrűben
miséket...
a templomba járók kb 70 % - a idős... a papok szintén...
akik fokozottabban veszélyeztetettebbek a koronavírusa ...
SystemError
@Józsipapa: Semjén Zsótikát majd szépen fel is lehet ezért jelenteni. Templomos dologgal kapcsolatban nem kis fellelőssége lesz..de önmagában a kijelentés is fekelőtlen volt. Ezeknek amúgy szerintem vége!
jesz
nincs mese...megtanulok zsemlét, bucit sütni (kenyeret már tudok) pékségbe sem megyek. Na de meddig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.