ADDIG JÓ MÉG CSAK HABLATYOL! Megtartotta első ülését a koronavírus elleni védekezés pénzügyi akciócsoportja - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán az ülést követően kedden este. A pénzügyminiszter hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság jelenleg sokkal stabilabb, mint 2008-2009-ben volt, az akkori válság idején, de jól látható, hogy a járvány a magyar gazdaság szereplőit is nagyon mélyen fogja érinteni. Ehhez kormányintézkedéseket szeretnének hozzárendelni. Ezért kezdtük el a 2020-as költségvetés átszervezését, és megkezdődött a 2021-es költségvetés tervezése is

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
kapcsolódik:
Van benne ráció,

persze nem az, amit az 5számú pontatlanul idézve hablatyolni akar

Nos maga az irkodmány sem piskóta. Ahogy mondani szokás Zsóti hozza a formáját: hangneme stílusa és igazságtartalma semmilyen mértékben nem haladja meg a 0 epszilon sugarú környezetét. Amit tetéz a tény, hogy szinte minden nap hallható olyan, hogy amiért reggel lehülyézik az okvetetlenkedő ellenzéket, majd késő délután intézkedés kerül elő. De ő csak mondja a magáét: „Mindenféle ötlettel, amelyen a kormány már régen túl van vagy amelyeket meg fog tenni, anélkül is, hogy erre a vattacukor-nehézségű Tóth Bertalan figyelmeztetné.”.
Mint mondottam volt hozza a szokásost, így van ez az idézettel is: most éppen azt hiszi, hogy „Karinthy klasszikusánál, a Tanár úr kéremnél lyukadunk ki. Egészen pontosan A rossz tanuló felel című gyöngyszemnél”. Nos ebből nem csak az derült ki, hogy szeret nagyvonalúan idézni - talán ismét valami kamu idézett site-ról szerezte??? =)) – még az is, hogy nem is igazán fogta fel a valóban remekmű értelmét. S ha igazából idézni akarsz belőle, akkor pontosan ezt kellene, mert ez valóban releváns (ártunk és qurmányunk tevékenysége kapcsán):
„Közben szép lassan ír - még mindig nem írta le. Hozzá nem értő ember, aki ezt a jelenetet figyeli, azt hiszi, valami jó tanuló felel. De a szakértő tudja már, mit jelent az, mikor valaki ilyen határtalan gonddal rajzolja a kettes farkincáját. Halálos csend körös-körül. A tanár nem mozdul. Most beszélni kell.
- A másodfokú egyenlet... - kezdi értelmesen és összehúzott szemmel, és mélységes figyelemmel nézi a táblát.
- A másodfokú egyenlet... - ismétli olyan ember modorában, aki nem azért ismétli a szót, mintha nem tudná, mit akar mondani, hanem inkább azért, mert rengeteg mondanivalója közül a leghelyesebbet, a legfrappánsabbat, a legtökéletesebbet válogatja és mérlegeli.
De a tanár, ó, a tanár már tudja, mit jelent ez.
- Készült? - mondja keményen és szárazon.
- Tanár úr kérem, én készültem.
Ezt bezzeg...
RonaGyuri
@RonaGyuri: folyt:
Ezt bezzeg villámgyorsan mondja: véres dac, lázadó kétségbeesés remeg a hangjában.
Sámannus
A szégyentelenek. Akár letolt gatyával is kiállhatnának,
lusta
1. Hogy milyen helyzetben volt/van a gazdaság azt világosan egyértelműen mutatja az euró/forint árfolyam.
2. Az ország megmentésére még az olaszoknál is több pénzt pumpál az unió a magyar helyzet kezelésére, mert önerőből mindezt képtelen megtenni.
Sámannus
@lusta: A laza gazdaságpolitika miatt gyengül a forint. Az IMF ezermilliárd $-s keretet nyitott a válság kezelésére, amihez monetáris szigor kéne. ez olyan a pleheseknek, mint az ördögnek a tömjénfüst. Ezek csak mindent elbasznak amihez hozzányúlnak.
Nessy
@RonaGyuri: Ezek szerint jövendőmondó is van a csapatban. Amikor fogalmunk nincs mekkora gazdasági károkat okoz a vírus amikor valóban berobban, akkor milyen bázisra építi a jövő évi költségvetést? Most az azonnali segítségen kellene gondolkozni! Talán nem fog összedőlni a templom, ha nem az idén újítják fel. Értelmesebb dolgokra kellene a tartalékot költeni! Propagandából is elég lenne kevesebb. Az értelmetlen konzultáció nevü pótcselekvést is el lehet hagyni! Sokkal komolyabb dolgokról van most szó. Még ne legyen olyan biztos benne Varga miniszter, hogy ez kisebb károkat fog okozni, mit a 2008-s világválság! Még az elején vagyunk és már ágazatok dőlnek be. A kisebb vállalkozások, a leálló multi cégek beszállítói mind mind veszélyben vannak! Nem igazán rendelkeznek több hónapos tartalékkal, hogy legalább a járulékokat be tudják fizetni, hogy a hiteleiket tudják törleszteni.
Ezen kellene dolgozni, nem egy irreális jövő évi költségvetésen! Az ideiben segítséget adni a kis vállalkozóknak, az egészségügynek stb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.