Azt gondolhatja a felületes szemlélő, hogy "megőrültek ezek az öregek", hogy nem tudnak otthon maradni, hanem össze-vissza császkálnak városszerte. A dolog nem ilyen egyszerű... "Hát akkor most megpróbálom elmagyarázni, miért mászkálnak. "

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Ha elfogadom ami a cikkben áll,akkor mi a tököm értelme van az egész karanténosdinak,ha az öregek úgyis mászkálni fognak??? mert nem tudnak mást csinálni, ergo semmi hozama nem lesz ezeknek a "megszorításoknak"...
Csizmás Kond
Hisztéria...most sem jár több idős az utcákon mint régebb, sőt még annyi sem csak mindenki rájuk figyel mert elültették a fülében a bogarat.
szegfue
Én ugyan nem "mászkálok", mert az én értelmezésem szerint ez céltalan menést jelent, de azért el kell mennem időnként vásárolni... Minden hónapban megrendelem a szükséges dolgokat, mint most is, csak éppenséggel több, mint 2 hetet kell rá várnom.
görbetükör
@Pálinkás Pál: Először is, nem minden öreg mászkál. Másodszor te is mászkálj kevesebbet, kevesebbet fogsz megfertőzni. Ja, hogy dolgoznod is kell? Hát, sok öregnek is! Vidd kocsin őket és akkor nem fognak mászkálni.
görbetükör
@Pálinkás Pál: Ja, és ha nincs elég pénzed, hogy többet vegyél és nincs neted, hogy rendelj, te hányszor vásárolnál egy héten? És hova mászkálnál érte?
verőce21
...mert a háziorvos nem veszi fel a telefont, sőt, most éppen nincs is, mert ő is elmúlt 65, Kásler szerint nem is találkozhat beteggel. Helyettes sincs, mert fiatalabb alig van.
Mert elmentek a fiatalok, elüldözte őket még a tehetetlen szocialista kormány! Mert "úgy csináltak, mintha kormányoztak volna..."
verőce21
És a kormányzást most sem tűrik a lipsi népek...!
Liberalizmusi átok ül rajtuk...
Aki Én
@Pálinkás Pál: De lesz. Megcsappan a fidesz-szekta.
Pálinkás Pál
@görbetükör: Látom szövegértésed ismét nulla!!! Ezt mondom folyamatosan hogy a hazai helyzetben minden "megszorítás" baromság,mert nem kivitelezhető!! teljes karantént nem lehet,mert akkor egy hét sem kell és csődbe megy az ország...és nehogy már nálam reklamálj hogy tönkrement a szociális háló...a szerbek most vezetik be hogy 65 év felett nem lehet kimenni az utcára...talán ez az első olyan intézkedés ami bár sok libsinek nem fog tetszeni,de talán valóban ér valamit az érintett korosztály védelmében...mert az hogy bezárják az átlag 20 nézővel menő mozikat,az olyan mint halottnak a csók...
Aki Én
@verőce21: ,,Mert elmentek a fiatalok, elüldözte őket még a tehetetlen szocialista kormány!"
Na, végre, megjött az eszed. Csak azt nem mondtad, hogy mindez a 2010 utáni szockomcsi kormánynál.
Nessy
@verőce21: és akik az "emút 10 évben" mentek ki? Méghozzá többen mint előtte? Elhiszem, hogy kissé elfogult vagy, de az nem zárja ki a tények ismeretét, és az abból levonható következtetést.
verőce21
@Nessy: Nekem az ismeretségi körömből, akik az elmúlt tíz évben kimentek, pár év után haza is jöttek.
Kint sem fenékig tejföl...
Sőt innen a blogról, ellenzékit is tudok...!
emerencia
Nagyon jól összefoglalta a cikk, hogy miért van sok idős az utcán. A dolgozni járók közül a nyugdíjasok simán otthon maradhatnának, hiszen kapják a nyugdíjat. Vásárlóként pedig jobban vigyázhatnak magukra mint a legtöbb munkahelyen. (Kisebb forgalomnál menni, rövid ideig a boltban tartózkodni, távolabb lépni másoktól, kesztyűt viselni.) Leginkább azokkal a 60-65 évesekkel van kitolva, akiknek NINCS más választásuk, el kell menniük dolgozni mert egyébként elveszítik a TELJES jövedelmüket! Ők azok, akik akkor is kénytelenek munkába menni, ha munka közben idegen emberekkel kell testközelben kommunikálniuk. Először a 60 éven felettieket kérte a kormány, hogy ne menjenek el otthonról, ha nem muszáj mert egy fertőzés esetén, nagyobb eséllyel halhatnak meg mint a fiatalabbak a külföldi tapasztalatok alapján. Most már hetven évnél tartunk...
Csizmás Kond
@szegfue: ...de szerencséra van idő elég...:)
Nessy
@verőce21: Attól függ, milyen területről. Nekem az egészségügyből elment ismerőseim közül az elmúlt pár évben senki nem jött haza! Ja, és nem mosogatnak odakint. A gyógytornász ismerősöm sem.!
nemkati
@verőce21: Attól, hogy te nem ismersz olyat, aki az elmúlt 10 évben elment és nem jött vissza, attól még rengetegen vannak!
Nekem az ismeretségi körömből akik az elmúlt 10 évben elmentek, sokaknak eszük ágában nincs visszajönni. Őket ez a "nemzeti" hazaáruló kormány üldözte el, de végleg. Néhány kivételre hiába hivatkozol, amikor többszázezren hiányoznak az országból fiatalok, középkorúak.
verőce21
@Aki Én: (12:48) De te maradtál itt Feri! Mert semelyik kormány alatt nem vitted semmire...!
Nem mindegy neked ki van kormányon, te szerencsétlen? Úgysem tudsz semmit felmutatni rendszereken keresztül...!
görbetükör
@Pálinkás Pál: lehet, hogy neked nincs gondod a szövegértékeléssel, úgyhogy javaslom, fuss neki még egyszer a cikknek és utána annak, amit írtam. Többet érnél vele, mint a libsizéssel!
verőce21
@nemkati: Erős túlzásokat írsz! Azok a "többszázezrek" tíz év előtt mentek el, már nem maradtak itt annyian akik mehettek volna.
A népszaporulat sem akkora, főleg az összetétele...
verőce21
@Shikari: De aki beleesik a kettőbe, annak 100%!
Nincs több bevállalnivalója...
Aki Én
@Shikari: Ha te benne vagy a 2 %-ban, akkor boldogan.
Aki Én
@verőce21: Itt egy újabb eset, mikor buta gondolataidat tényként adod elő. Ha mindenki annyira nem vinné semmire, mint én, nem itt tartanánk. Te irigy vagy, mert emellett még barátaim is vannak.
szegfue
@Csizmás Kond: 13:13 Gőzöm sincs kire gondolsz a "szerencsére van még idő" mondatoddal?!
nemkati
@verőce21: Ezt te nagyon rosszul tudod. A kivándorlás 2001 és 2007 között csökkent, 2008-tól kezdett eleinte lassan, majd meredeken emelkedni. Nézz csak meg akár magyarországi, akár eu-s tanulmányokat erről. Meg fox lepődni.
Csizmás Kond
@szegfue: ...úgyértettem van időd elég kivárni... mert az is egy időtöltés ha vár az ember...miért kell egyből rosszra gondolnod ?
fahrenheit451
Én már rájöttem, hogy miért sietnek.
Tudják, hogy bármikor meghalhatnak, ezért mindent el akarnak intézni előtte.
Ez csak természetes (majd, ha odaérsz, meglátod).
fahrenheit451
Csak és kizárólag öregeknek (öreg fideszeseknek is - csak hogy ők is érezzék a törődést) : www.youtube.com/watch?v=nWey1DBAchM
verőce21
@nemkati: Ezeket "jónevű" zsurnaliszták írták 2007-2010 közötti időkben...?
nemkati
@verőce21: Nem. Felkészült, képzett kutatók írták 2010 és 2018 között. A google a barátod. Keress olyan tanulmányt, amit nem zsurnaliszták írtak, ha ez megnyugtat.
szegfue
@Csizmás Kond: Én semmire sem gondoltam, mert nem volt világos mire is célzol! Persze, időm van kivárni, csak éppen addig is enni, mosni, stb. is kell, csak lassan már nem lesz itthon semmi...
verőce21
@Nessy: A gyógytornász és ápoló/ápolónő, kifejezetten keresett Anglia, Németo., stb.-ben.
Ezek nem is jönnek haza, ezt nem kétlem.
Én a 20/17 többiről írok, akik semmire nem használható, kétdiplomás végzettséggel mosogatnak...És már elköltötték az itthonról vitt pénzt a szüleitől, amit azok még disznóhízlalásból tettek félre...:)
Csizmás Kond
@szegfue: ...na de mivel kijárási korlátozásfelkérés van ebből adódóan kevesebbet mozog a zember, tehát kevesebbet is kell egyék, és kevesebb szennyes kerül stb...szóval ki lehet bírni...illetve ki kell bírni...ja és előreláthatóan úgy kell rendelni...na de azért néha ki is lehet járni és ezt-azt bevásárolni mert az a hülyeség hogy most mindenki minden marhaságot megvásárolna ami majd az ő nyakán rohad...de azt ismét majd nem fog senkit érdekelni...
..én ma is kimentem és betértem a kedvenc borozómba...Icus azt mondta amíg őt látom nincs ok agodalomra...:)
Csizmás Kond
@szegfue: Ezt még el akartam küldeni neked...épp ezt hallgattam...:)
www.youtube.com/watch?v=qbsBVZFlPQY
szegfue
@Csizmás Kond: Kösz.! Én is meghallgattam...
verőce21
@nemkati: Látatlanból is tudom, hogy megvásárolt oldaltáskás bölcsészek és társadalomkutatók írhatták a tanulmányokat.

De köszönöm a tippet, nekünk is vannak újságjaink, majd megírják az ellenkezőjét.
verőce21
@nemkati: Hát nem is sejted...? :)
Segítek - kormánypárti.
nemkati
@verőce21: A tényeknek semmi közük a kormánypárthoz. Mint ahogy a kormánypártnak sincs a tényekhez. :)))
verőce21
@nemkati: Hogy ilyen sikerülten tisztáztuk, amit ilyenkor tisztázni lehet, tegyük hozzá, az ellenzéki kijelentéseknek sincs semmi köze a tényekhez! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.