Ez egyszerre levél és segítségkérés egy európaitól Visegrád Európája vezetőihez és népeihez. 34 éves breton vagyok, francia állampolgár és független újságíró a szakmám. Ezt a segítségkérést számos nyugat-európai polgár nevében írom, akik naponta látják, hogy országok, térségek mélyen átalakulnak úgy, hogy hamarosan és kétségtelenül azok már ne emlékeztessenek azon nemzetekre, amelyek az európai civilizációt alkotják, amelyekhez mindannyian tartozunk.

Feltöltő: Csizmás Kond
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Csizmás Kond: Hát, ez van. Úgy néz ki, mindannyian hülyén fogunk meghalni. :))))
Csizmás Kond
@nemkati: Na de visszatérve a vallonhoz, igazat adsz az aggodalmainak vagy nem ?
Szerinted jogosan védi a magáét vagy csak blőd ?
Clavigo
@Shikari: Engem ne akarjál már leszopni.,Shikarescu,,..Egyrészt nem vagyok hajléktalan, ( nem vagyok a zsánerod ),, de még egy vödörrel a fejeden sem tudnal megkörnyékezni...:):):) Seggfej vagy,,öreg.
nemkati
Csak simám szánalmas, ahogy az összes jajveszékelő szánalmas, akik világvégét vagy Európa végét vizionálják a menekültek miatt. Elenyészően kevés számú menekült él Európában a lakosság létszámához viszonyítva. Eddig minden ország meg tudta őrizni a hazáját a betelepülők, vagy akár a betelepítettek ellenére. Európában nagyon vegyes az egyes országok etnikai és vallási összetétele, elég ha csak Franciaországot vagy Spanyolországot nézzük, de ugyanez van bármelyik országgal.
Az meg egyenesen visszataszító, az életükért menekülő emberek előtt bezárni a kapukat. Mindent elmond arról az emberről, aki ezt teszi vagy ezt támogatja.
Az ellen pedig, ha egyszer lenne egy olyan klímakatasztrófa, vagy kiterjedt és elhúzódó háborúk (amiket mesterségesen gerjesztenek, vagy nem) ami miatt emberek az eddiginél is nagyobb tömegben menekülnek a világ élhetőbb tájaira, ez ellen nem sokat lehet tenni. Illetve lehet védekezni, például a menekülteket le lehet gyilkolni. Sokan legszívesebben ezt tennék.
Ez meg neked: a vallonok Belgiumban élnek, a bretonok Franciaországban.
Csizmás Kond
@nemkati: Katica ez a duma amit előadtál szerintem betanult...már vagy tíz éves...
Ami a létszámot illeti a kavarodásban, szerinted a régi magyarországor a többség vagy a kisebbség cincálta szét ?
Ami engem illet nem érdekel sem a te verziód sem a (mostmár nem tudom vallon vagy breton) a másiké, mert én a magam felfogása szerint élek, vagyis megőrzöm azt amit örököltem és kitartok mellette amíg élek, védem ami az enyém és nem kell a másé, nem keveredek csak azért hogy színesebb legyen a családom és mindig is elitélem azokat a felelőtlen embereket akik csak a pillanat kedvéért elcseszik a gyerekeik utódaik életét.
A felelőtlen nemtörődöm hozzáállás a legveszélyesebb. Nem félni kell hanem meggondolni a következményeket amit a hányaveti felfogás mindig tolerál és amimor már nyakog van a izébe akkor jöb a sírás.
Szerintem az akit nem érdekel a multja nem értékeli az nem érdemel jövőt.
nemkati
@Csizmás Kond: Nem szoktam más nézeteit, mint a sajátomat hangoztatni, kivéve ha én is ugyanazt gondolom.
Mivel nem ismerjük egymást, fogalmad sincs hogy mit miért teszek. Igenis minden tettemet alaposan és felelősen meggondolom, és ebben benne van a mások iránt érzett tolerancia, ha kell részvét, ha kell segítő szándék, vagy a másik kikerülése is. Tisztában vagyok a múlttal, a magyarokéval is, más népekével is, és azzal is, hogy nincs színtiszta népcsoportja az emberiségnek, ez pedig nem a felelőtlenség miatt van így, hanem hogy úgy mondjam ez a dolgok rendje és nagyon jó, hogy így van.
Viszont abszolút nem szándékom téged bármiről is meggyőzni, úgyhogy akkor most itt tegyünk pontot a téma végére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.