A MOL megkezdte a kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. Napi 50 ezer liter fertőtlenítőt gyártanak majd, és ebből a teljes ország igénye kielégíthető lesz – mondta Ratatics Péter. Arról is beszélt, hogy a Mol-Csoport termelése folyamatos. 

A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. 

Napi 50 ezer liter fertőtlenítő gyártásába kezd a MOL

A MOL által 2020. március 25-én közreadott felvétel a MOL Hygi fertőtlenítőszer gyártásáról a cég almásfüzitői gyárában. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Fotó: MTI/MOL

Az Operatív Törzs szerdán ismételten beszámolt a koronavírus elleni védekezés szerdai helyzetéről.

Mostantól fertőtlenítőszert is gyártani fog a Mol az almásfűzitói üzemében, mondta el Ratatics Péter, a Mol ügyvezető igazgatója az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. Ez felületi fertőtlenítésre is megfelelő lesz, első körben a Mol-kutakon lesz elérhető. 

Ratatics Péter elmondta, Almásfüzitőn elkezdték a fertőtlenítőgyártást, sikeres volt, és a kész fertőtlenítő jó tárgyakra és az emberi bőrre is.

A fertőtlenítőket előbb közlekedési vállalatoknak adják, majd a kiskereskedelembe juttatják el.

Napi 50 ezer litert termelnek, Ratatics szerint ez elég lesz a következő egy hónapban az egész ország ellátására.

Forrás: Index, Origo, 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@lusta: ...most akkor a zótépét is belinkeljen meked ?
lusta
@Csizmás Kond: Nyugodtan. Másokk is látni szeretnék a valós adatokat. Amit leírtam, az igaz.
Csizmás Kond
@lusta: nem linkelek mert bárki megtalálhatja...viszont ha amit állítasz az igaz akkor a német autóipar magyarországi jelenléte az azt jelenti, hogy azok mind magyar tulajdonok ? sőt olyan német cégek vannak amelyek 100 %-ban külföldön működnek, akkor hogy is van az egész ?
Aki Én
@Shikari: Szerencséd van nyeszlett hernyó. Gyerekeknek tartok cselgáncs edzést, de most rengeteg a szabad kapacitásom. Ha szeretnéd, megtornáztatlak. Neked komoly kedvezményt, és persze komoly előnyt adnék.
lusta
@Csizmás Kond: Mondok egy nagyon érdekkes dolgot, amiről kevesen tudtak. Ez a német Opel, ami nem volt német, csak Németországban működött. 1929-től az amcsiké volt, majd nem is olyan régen a GM eladta a franciáknak. A sort lehetne folytatni. A hazai autógyárakk csak itt működnek, de külföldi tulajdonúak. Persze lehetünk rájuk büszkék, de a melldöngetési versenybe nem ajánlott beszállni.
Csizmás Kond
@lusta: Én is előjönnék egy példával...volt valaha egy Malévünk, amiről mindenki azt állította hogy nem is magyar meg hasonlók, és láéss csodát amikor az a magyar állam bezárta úgy meg is halt...vagyis akárki részesedett belőle és akárhány százalékban az akkor sem volt az övé. Tehát a mol az otépé és hasonló állami támogatott vállalatok magyar tulajdonuak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.