A MOL megkezdte a kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. Napi 50 ezer liter fertőtlenítőt gyártanak majd, és ebből a teljes ország igénye kielégíthető lesz – mondta Ratatics Péter. Arról is beszélt, hogy a Mol-Csoport termelése folyamatos. 

A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. 

Napi 50 ezer liter fertőtlenítő gyártásába kezd a MOL

A MOL által 2020. március 25-én közreadott felvétel a MOL Hygi fertőtlenítőszer gyártásáról a cég almásfüzitői gyárában. A koronavírus elleni védekezés érdekében a cég megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL Lub Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Fotó: MTI/MOL

Az Operatív Törzs szerdán ismételten beszámolt a koronavírus elleni védekezés szerdai helyzetéről.

Mostantól fertőtlenítőszert is gyártani fog a Mol az almásfűzitói üzemében, mondta el Ratatics Péter, a Mol ügyvezető igazgatója az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján. Ez felületi fertőtlenítésre is megfelelő lesz, első körben a Mol-kutakon lesz elérhető. 

Ratatics Péter elmondta, Almásfüzitőn elkezdték a fertőtlenítőgyártást, sikeres volt, és a kész fertőtlenítő jó tárgyakra és az emberi bőrre is.

A fertőtlenítőket előbb közlekedési vállalatoknak adják, majd a kiskereskedelembe juttatják el.

Napi 50 ezer litert termelnek, Ratatics szerint ez elég lesz a következő egy hónapban az egész ország ellátására.

Forrás: Index, Origo, 24.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Áldassék a bölcs ötletük és a munkájuk!
Sámannus
Csak nehogy metanolos legyen, mert megisszák ám.
lusta
Külföldön ezt már egy ideje gyártják az üzemanyaggyártók. A MOL csak most ébredtf el?
jesz
...-"elég lesz az egész ország ellátására"-... na, erre kíváncsi vagyok. Százezrek várnak erre a szerre.
Yeromos
@Shikari: A MOL 25,2 % -a van Magyar kézben.És ha egy cég elkezd fertőtlenítő szert gyártani, nem feltétlenül politikai okból teszi. És nem biztos, hogy a Mi (illetve a TI) bölcs vezéretek utasítására történt.
Nessy
@lusta: Ő sem tudhat mindent! Mint ahogy azt sem, hogy ezt már más országokban előbb elkezdték.
silber13
@lusta: Hagyd rá! Tudod milyen elvakultan hűye ez a csótány!
Aki Én
@Shikari: Ahogy minden megszólalásodnál, most is messziről világít, mennyire buta vagy.
Itt senki nem fikázza a lépést, sőt, veled ellentétben inkább azt kérdezzük, miért csak most? Tehát mi ezt a logikusnak látszó lépést, már megléptük volna hónapokkal ezelőtt.
Logikus és előrelátó lépés ez lett volna, nem azt hazudni, hogy minden van dögivel.
Te hazaáruló, ártalmas patkány, te!!!
Sámannus
@lusta: Úgy látszik aránytévesztésben van. A MOL-nál ötven ezer litert nem is ismernek szinte mint mértékegységet, ott köbméter és tonna a szokásos mértékegység ha kis tételben gondolkodnak akkor az két kamionnal van, amit ha nincs gépesítve az a termelés akkor kézimunkával megyen a kitöltése.Csak nem állítanak le egy gépsort, és takarítják a rendszert kétszer naponta Lehet még százezer 100 000 palack is ha félliter, és kétszázezer, ha negyedliteres.
Szoktam figyelni a híradásokat amikor egymillió liter meg ehhez hasonló mértéket emlegetnek, és mindjárt hanyat esnek tőle.Egy ekkora cégnél ez a mennyiség olyan mint amikor tankoláskor mellé cseppen néhány csepp. Inkább az okoz neki gondot, honnan szerezzenek munkaerőt ilyen piti munkához.
Ennyit a magyarok, vagy csikari eszéről, ő ilyen lócitromtól is tud fasisztázni.
Csizmás Kond
@lusta: csak lassan a lustasággal...
" Tulajdonosi szerkezet
A MOL Nyrt. tulajdonosi szerkezete 2019. szeptemberében az alábbiak szerint alakult:[41][42]

34.62% külföldi befektető (többnyire intézményi)
15,24% - magyar állam (MNV Zrt.)
10,00% - Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány
7,14% - Oman Oil (Budapest) Limited
4,90% - OTP Bank Nyrt.
1,24% - OTP Alapkezelő
4,45% - ING Bank N.V.
3,31% - UniCredit Bank AG
0,65% - MUFG Securities EMEA
6,79% belföldi intézményi befektet
3,58% hazai magánbefektető
8,08% - MOL Nyrt. és MOL Investment Kft. (saját részvények)
lusta
@Csizmás Kond: Csupa magyar befektető, akiknek a rényvénycsomagja még az 50%-t sem éri el. Még az OTP is 77,18%-ban külföldi részvényesek birtokában van. A többiről már nem is beszélek.
lusta
@Sámannus: Ez ügyben megszólalt az Orlen vezére is és teljesen mást mondott. Persze a mondandója inkább a kívülállóknak szólt, mint a hozzáértőknek.
Csizmás Kond
@lusta: ...most akkor a zótépét is belinkeljen meked ?
lusta
@Csizmás Kond: Nyugodtan. Másokk is látni szeretnék a valós adatokat. Amit leírtam, az igaz.
Csizmás Kond
@lusta: nem linkelek mert bárki megtalálhatja...viszont ha amit állítasz az igaz akkor a német autóipar magyarországi jelenléte az azt jelenti, hogy azok mind magyar tulajdonok ? sőt olyan német cégek vannak amelyek 100 %-ban külföldön működnek, akkor hogy is van az egész ?
Aki Én
@Shikari: Szerencséd van nyeszlett hernyó. Gyerekeknek tartok cselgáncs edzést, de most rengeteg a szabad kapacitásom. Ha szeretnéd, megtornáztatlak. Neked komoly kedvezményt, és persze komoly előnyt adnék.
lusta
@Csizmás Kond: Mondok egy nagyon érdekkes dolgot, amiről kevesen tudtak. Ez a német Opel, ami nem volt német, csak Németországban működött. 1929-től az amcsiké volt, majd nem is olyan régen a GM eladta a franciáknak. A sort lehetne folytatni. A hazai autógyárakk csak itt működnek, de külföldi tulajdonúak. Persze lehetünk rájuk büszkék, de a melldöngetési versenybe nem ajánlott beszállni.
Csizmás Kond
@lusta: Én is előjönnék egy példával...volt valaha egy Malévünk, amiről mindenki azt állította hogy nem is magyar meg hasonlók, és láéss csodát amikor az a magyar állam bezárta úgy meg is halt...vagyis akárki részesedett belőle és akárhány százalékban az akkor sem volt az övé. Tehát a mol az otépé és hasonló állami támogatott vállalatok magyar tulajdonuak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.