A kormány megtiltotta egy a koronavírus-betegek gyógyításához használt gyógyszeralapanyag kivitelét – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel.

Kiemelték: a kormány a veszélyhelyzet idejére újabb rendkívüli intézkedést hozott a magyar emberek egészségügyi ellátásának védelméért.

A szerdán megjelent kormányrendelet szerint a veszélyhelyzet idején tilos hydroxychloroquine-sulfate hatóanyagot, valamint ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszert és gyógyszergyártás köztes termékét Magyarországról kereskedelmi forgalomban kivinni.

Ezt az alapanyagot – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ – olyan gyógyszer előállítására használják, amelyet a koronavírus-betegek kezelése során is alkalmaznak már több országban.

Miután Magyarország a világ egyik legnagyobb exportőre ennek az alapanyagnak, most első a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása

- tették hozzá.

Forrás: MTI

Itthon - 2020. September 20., 16:46
Jövő pénteken megérkezik az ősz
Nagyvilág - 2020. September 20., 15:14
Valaki meg akarta mérgezni Donald Trumpot

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ha több országban is sikeresen tesztelik- már betegeken!!!- ezt a gyógyszert, akkor miért nem kapcsolódik be ebbe a magyar kutatói hálózat? Kiváló, és kimagasló képességű biológusaink, virológusaink, kutató orvosaink, hálózat kutatóink vannak. Akkor miért nem?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
hát...talán ez az első rendelkezésük amivel egyetértek...
kereső
Ha több országban is sikeresen tesztelik- már betegeken!!!- ezt a gyógyszert, akkor miért nem kapcsolódik be ebbe a magyar kutatói hálózat? Kiváló, és kimagasló képességű biológusaink, virológusaink, kutató orvosaink, hálózat kutatóink vannak. Akkor miért nem?
Clavigo
@kereső: Lehet,hogy már bekapcsolódtak kutatóink,orvosaink,,,külföldön.Nekünk meg itt hagyták Ceciliát...
kereső
@Clavigo: Ezt első kézből tudom, hogy igy van. De még itthon is vannak mindazok- akiket emlitettem.
Qqberci
Magyarázza már el valaki ezeknek a seggfejeknek, hogy alapanyaggal nem lehet gyógyítani... Ha Magyarország az egyik legnagyobb exportőr, akkor feltehetőleg sokkal több alapanyagot termel, mint amennyi a hazai felhasználáshoz kell. Nem biztos, hogy most kellene izmozni...
Jozefina
@Qqberci: Teljes mértékben igazad van!!! Arról nem beszélve, hogy nemzetközi kapcsolatok révén a kutatás és a tapasztalatok kicserélése a legfontosabb lenne!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. September 20., 17:19
Szerencséje volt? Nézze meg! Hatos lottó
Nagyvilág - 2020. September 20., 16:58
Földrengés volt Horvátországban