Arra a kérdésre, hogy hány egészségügyi dolgozó van az igazolt fertőzöttek között, Müller Cecília azt válaszolta, hogy vannak egészségügyi dolgozók is, akik pozitív leletet produkáltak.

Müller: a 65 év felettiek csak végszükség esetén hagyják el a lakást

Az elmúlt napok rendelkezései szigorítások. Ezt jól véssék a fejükbe, nagyon fontos, hogy megértsük, ezek nem enyhítések

- közölte az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos a szombaton életbe léptetett kijárási korlátozásokról. Szerinte az, hogy a rendelkezésekben hangsúlyosan megengedték a 65 éven felülieknek, hogy 9-12 óra között intézzék a bevásárlásukat, szerinte csak végszükség esetére vonatkozik. A rendelkezések lényege szerinte pont az volna, hogy minél többen maradjanak otthon minden körülmények között.

A sajtótájékoztatón érdemi új információ csak újságírói kérdésre hangzott el, ma pár nap szünet után az általunk feltett kérdésekre is válaszoltak.

A 444.hu érdeklődésére, hogy a holland és cseh panaszok alapján rendkívül nagy a selejt aránya a Kínából beszerzett tesztekben és védőfelszerelésekben, mi ezzel kapcsolatban a tapasztalatuk, Müller közölte, hogy

valóban nagyon különböző minőségűek az áruk,

ezért átvizsgálják a beérkezett szállítmányokat, mert

nagyon fontos, hogy ezekben megbízhassunk.

Arra a kérdésre, hogy hány egészségügyi dolgozó van az igazolt fertőzöttek között, és hányan vannak karanténban, Müller azt válaszolta, hogy

vannak egészségügyi dolgozók is, akik pozitív leletet produkáltak, természetesen az ő szoros kontaktjaik jelen pillanatban nem dolgoznak.

Délután két órakor Halmosi Zsolt országos főparancsnok átadja a megbízóleveleket a kórházparancsnokoknak – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője vasárnap online sajtótájékoztatón.Lakatos Tibor kiemelte: a kórházparancsnokok feladata, hogy segítsék, támogassák a kórházak tevékenységét a járvány kezelésében. Orvosszakmai kérdésekben nem tehetnek javaslatot, nem hozhatnak döntést – szögezte le, hozzátéve: a készletgazdálkodás, az információáramlás és az objtektumvédelem területén lesz feladatuk.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy kijárási korlátozás bizonyos mozgási lehetőséget biztosít, de nem jelenti azt, hogy mindenki szabadon gyülekezhet, használhatja a közösségi területeket – jelentette az MTI.

Ugyancsak az MTI idézi Müllert: 

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni.

Cikk- és címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@Qqberci: ja levegőt is csak akkor vegyenek! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gauntlet
@vukkocska: ja, olyat alkotnak amit nem lehet betartani.
földlakó
Magyarázza a bukott "maradj otthon"-t.
durbincs
RonaGyuri: maguk hatan meg csak egymást xopják ? mi Gyurma ? 1 ip-rül ?
durbincs
@Anna24: Sexista ezeket gruppenbe , maga csak nem engette be ?
Lepényleső
...ami határ lehet hogy ötven év volna,de az beismerése lenne a irreálisan magas nyugdíj korhatárának?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok