A SE Neurológiai Klinikájának több alkalmazottja is megfertőződött az új típusú koronavírussal – értesült a Qubit.

Több dolgozó is elkapta a koronavírust a Semmelweis Egyetem Neurológiai Klinikáján
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A portál informátora szerint az érintettek között van az első magyarországi fertőzöttek egyikének a tanára is, aki szintén a klinikán dolgozott.

Az alkalmazott azt is állította a Qubitnak, hogy két osztályt be is kellett zárni a klinikán, viszont a még bejáró dolgozókat csak március 25-én kezdték el módszeresen tesztelni. Ezt viszont a Semmelweis Egyetem cáfolta:

A Semmelweis Egyetem cáfolja a qubit.hu 2020. április 2-ai cikkének több állítását is, amelyeket névtelen forrásra hivatkozva közölt az újságíró. A portál cikkében szereplő információkkal ellentétben nem igaz, hogy csak március 25-én kezdték tesztelni a Neurológiai Klinika munkatársait. Valótlan a cikk azon állítása is, miszerint két osztályt be kellett zárni a Klinikán. Ahogy a lapnak 2020. április 1-jén 10.55-kor küldött hivatalos válaszunkban is szerepel: a klinika munkatársai nem oktatták azokat az iráni gyógyszerészhallgatókat, akiknek március elején elsők között lett pozitív a koronavírus tesztje.

Az egyetem rektorának utasítására több lépcsőben a klinika valamennyi munkatársánál elvégezték a vizsgálatot, így még a betegség korai szakaszában tudtak azonosítani néhány fertőzöttet, március 26. óta nem tudunk újabb megbetegedésről.

A Semmelweis Egyetem minden helyzetben törekszik a hiteles és gyors tájékoztatásra, ahogy azt jelen esetben is megtettük. A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen etikátlannak és szakmailag nem megengedhetőnek tartjuk a pánikkeltő és ellenőrizetlen információk megjelentetését

- olvasható az egyetem közleményében.

A Qubit élt a viszontválasz lehetőségével, ezt írták:

A Qubit szerkesztősége határozottan visszautasítja az egyetem utalását az etikátlanságra, a szakmaiatlanságra és a pánikkeltésre, ami ellen lapunk eddig is és ezután is minden lehetséges eszközzel küzd. A rendelkezésünkre álló, ellenőrzött forrásból származó információkat azután közöltük, hogy az egyetem válasza, amelyet teljes terjedelmében közöltünk, és amely érdemben nem cáfolta értesüléseinket, megérkezett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.