Az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményben öt lakó fertőződött meg – közölte a 444 kérdésére Szirmai Viktor főigazgató.

A 444 azt írja, a tájékoztatás szerint az otthon két dolgozójának is pozitív lett a tesztje, de ők már több mint 10 napja nem dolgoznak.

Az összes dolgozót letesztelték, és mindenki másnak negatív lett a tesztje.

A főigazgató nem szeretett volna feltételezésekbe bocsátkozni arról, hogyan jutott be a koronavírus az intézménybe.

A főigazgató tájékoztatása szerint bár a hatóság nem rendelt el semmilyen, a korábbi gyakorlattól eltérő működést, elővigyázatosságból a fertőzöttek környezetében élő mintegy száztíz lakón – egy magánszolgáltatóval kötött szerződés keretében – elvégeztették a teszteket és a teszt minden esetben negatív lett.

A főigazgató azt is elmondta, nem csak a dolgozókat, de a fertőzöttek környezetében élő 110 lakót is letesztelték elővigyázatosságból, és a teszt mindannyiuk esetében negatív lett.

A zuglói Tisztifőorvos és munkatársa április 10-én, Nagypéntek este, több órás ellenőrző vizsgálatot tartott a zuglói intézményeinkben és az otthonainkat rendben találta. Intézkedéseink, óvó- és védőfelszereléseink, illetve működésünk – a hatóságok által jegyzőkönyvbe is foglaltan -mindenben megfelelnek a jogszabályok és a különleges körülmények által megkövetelt rendkívüli feltételeknek

-írta a főigazgató a lapanak.

Az Olajág Otthonok üzemeltetője az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség. Az Olajág Otthonok kilenc intézményéből négy működik a XIV. kerületben – írja a 444.hu.

Forrás: 444, Index

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Félő, hogy az egész országban úgy teszi a dolgát a vírus ahogy az idős otthonokban, mert a vezetők maszek teszteltetnek, a közegészségügy csak ímmel, ámmal tesztel, miközben a kórházakban a személyzetet sem tesztelik csak akkor, amikor tüneteik vannak, utólagos minimális védőfelszereléssel, amikor már valószínű az egész ország összemaszatolódott!
.
Nem ahhoz virológusnak lenni, hogy az idős otthonokba a személyzet viszi be a vírust, vagy a kórházi ápolásra szorulók cipelik be, ahol még békeidőben is többen halnak meg fertőzésben, mint közlekedési balesetben:
.
www.google.com/search?q=T%C3%B6bben+halnak+meg+k%C3%B3rh%C3%A1zi+fert%C5%91z%C3%A9sben%2C+mint+aut%C3%B3balesetben&oq=T%C3%B6bben+h&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i59j35i39j0l4.7422j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ez is csak narancsköd szurkálás, az ellenzéki polgármesterek karaktergyilkolása, miközben arat a vírus!
Nessy
@tudode: Itt most nem lehet egyetlen polgármestert sem vegzálni, ez a hír ennyi volt! Senki nem fog háborogni! Talán végre sikerül tudomásul venni, hogy a vírus nem ismer pártállást, vallást, politikai nézetet! Ő szaporodni és élni akar, ehhez pedig gazdatest kell. Ennyi! Akinek meg szó diaréja van, más témát keres.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.