Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország című műsorában.

Az államtitkár hangsúlyozta, a legfontosabb a járványhelyzetben, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellelhetősége.

Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül.

Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és teljesen – a tárca költségvetéséből – kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót.

Kitért arra is, fontos az anyagi támogatás, de a legfontosabb, hogy az értékesítési lehetőségeket biztosítsák. Ezért figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak.

Hozzátette, arra biztatnak minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, hiszen biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@kereső: Nincs igazad...miért is nem tart el??? havi 300 ezerből nem él meg egy család??? akkor mi valamit nagyon tudunk,mert az országban élő családok jó részének meg sem közelíti a bevétele ezt az összeget!!!
kereső
@Pálinkás Pál: Pali ott vagy eltévedve, hogy a havi 300 eFt a földművelőnek nem tiszta bevétele. A földművelésnek a saját munkaereőn kivül vannak egyéb költségei- és sokszor csak költségei, mert a megtermelt termék bevétele az tök bizonytalan.Bármit termel is a paraszt, az bizony sokszor kinn alszik a szabad ég alatt.
Pálinkás Pál
@kereső: most a támogatásról beszélek,amit akkor is megkap ha áppen vodkázik a kocsmába...igazad van az is kiadás...és én nem a parasztok ellen vagyok, de a támogatás ne a föld után járjon,hanem a munkával megtermelt árú után,mint ahogy ez normális országokban történik...
ómió
@kereső: Hogy mi lesz az adókból? A címben van: ingyenhitel a gazdáknak! A gazdaság egyik szegmensének, hogy ne dőljön be! Tudod: amire anno Böszméék magasról tettek! A devizahitelt meg kár lenne széthazudnod. Lehetővé a "nagysos" Unió tette, amikor ennek itteni lehetőségét "jogharmonizáció" címszóval megkövetelte az első Orbán kormánytól! Az engedelmeskedett is, de csak a jövedelmüket devizában keresők számára tette elérhetővé! Nem is volt devizahitel 2002-ig semmi! Aztán jött a D-209-es bolsi kormány, amely minden más hitellehetőséget megszüntetett és boldog-boldogtalant devizahitelbe terelt! "Bájos", hogy "az csak" a hitelfelvevők millióit érintette. És nyilván a shortolás, az még felmentést is ad rá? Az meg, ha a mezőgazdaság dőlne be, "csak" a magyar társadalmat érintené! Te netán "outsider" vagy? Mert úgy könnyű!
kereső
@ómió: Gyilkosok támogatóval nincs "kvaterka"!
ómió
@kereső: Tényleg! Nálad kik is a gyilkosok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.