Az éjjel számos rendelet lépett érvénybe.

Ezek Orbán Viktor új rendeletei: túlóra, ingyen parkolás, büntethet a rendőr, rabok karanténban

Megjelentek a kormány legújabb rendeletei, melyeket a veszélyhelyzet kezelésére tekintette hoztak meg. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek foglalkoznak a rendvédelmi dolgozók számára elrendelhető túlórákkal, az idősotthonok dolgozóinak is túlórázniuk kell, később is fel lehet használni a SZÉP-kártya juttatásokat díj felszámítása nélkül, nem kell fizetni a parkolásért Magyarországon, és számos más különleges szabályozás lépett életbe.

RENDŐRÖK – A rendvédelmi szervek dolgozói esetében heti 48 óránál több lehet a heti szogálatteljesítési idő és a szolgálati érdekből elrendelhető túlszolgálat. A napi szolgálati idő 12 óránál hosszabb is lehet, de nem lehet 24 óra. Vagyis heti több mint 48 órás túlórázásokat is elrendelhetnek a rendőröknek, ráadásul ezt nem kell sokkal előre közölni az egyenruhásokkal, elég az adott héten. RÁadásul a napi 8 óra egybefüggő pihenőidőbe beszámíthatják mostantól azt az időt is, amíg a rendőr othhonról a munkahelyére, illetve onnan visszaér.

BÜNTETÉS – Szabálysértésnek fog minősülni, és 5-500ezer forintig büntethető, ha valaki az intézkedésere jogosult szerv számára a veszélyhelyzettel kapcsolatban lényeges adat tekintetében a valóságtól eltérő statisztikai adatot szolgáltat, vagy az adatszolgáltatással kapcsolatban a valóságnak meg nem felelő felvilágosítást ad.

KATONÁK – A szerződéses katonák jogviszonya nem szűnhet meg, hanem automatikusan hosszabbodik a veszélyhelyzet idején. A hivatásos katonák nem mondhatnak le, nem kérhetik jogviszonyuk megszüntetését.

PARKOLÁS – Mától, azaz április 6.-án hétfőtől nem kell parkolási díjat fizetni:

Nem kell fizetni a helyi közutak, valamint a helyi önkormányzat tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek, valamint az országos közutak, valamint az állam tulajdonában álló közforgalom elől el nem zárt magánutak, terek, parkok és egyéb közterületek várakozási területein a parkolásért. (Vagyis a fűre továbbra sem lehet felállni a kocsival, mindez az egyébként is várakozási célú területekre vonatkozik)

IDŐSOTTHONOK – Az idősotthonokban a dolgozók számára 24 órás műszak is elrendelhető, ha utána a dolgozó 48 óra összefüggő pihenőidőt kap.

GYANÚSÍTOTTAK – A nemzetközi bűnügyi jogsegély területén a változás, hogy nem vehető át olyan gyanúsított külföldről, akit karantén alatt lévő területen találtak, és fordítva:ki sem ad ilyen embert Magyarország.

BÖRTÖNÖK – A börtönökben ujjlenyomat-vétel nélkül fogadják a bevonuló elítélteket, ha személyazonosságuk máshogy is megállapítható. A letöltendő büntetését minden új elítélt karanténban kezdi, elkülönítve a többiektől. Koronavírus-gyanús elítélteket nem fogadnak be börtönbe, kórházba viszik, igazolással.

SZÉP-KÁRTYA – A lejáró SZÉP-kártyás összegek után nem lehet díjat felszámolni a veszélyhelyzet végét követő hatvan napig.

Forrás: Blikk

Kép: MTVA

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"A hivatásos katonák nem mondhatnak le, nem kérhetik jogviszonyuk megszüntetését."
Ez azért érdekes! Háború van amúgy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
troppauerhumer
Roppant f...a ötlet volt megint. Ó ez többet ér, mint a védőruha az egészségügynek.
Nőtt a forgalom. Csoportosulnak a fiatalok. Sürgősen kormánybiztost kell kinevezni Bp. élére, határozatlan időre.
Ezt is az ellenzékieknek köszönhető. Ők erőltették. Most a vidéki emberek is autóba ülnek. Gratulálok...Milyen nagylelkű az önkormányzati bevételek megnyírbálásában. Bezzeg a propaganda 150 milliárdja érinthetetlen.
Az önkormányzatok köszönik az újabb kivéreztetést , a hiú pojáca elemében van... csuda kellemes mellékhatás, hogy ezzel keményen bekavart az önkormiknak... és a sok hülye nyalonc meg elalél, ah, micsoda gondoskodó a kedves vezető... igaz, maszk meg tesztelés, az nincs, de a fontos dolgokra jut, lásd hittudományi főiskolának a 8 milliárdos juttatás, valamint vejkó 2 milliárdos kikötőtámogatása, meg ami még a kohéziós alapban a csókosoknak leosztatott, amihez édesviktor semmiképpen nem nyúl...okádék.
Megmondta, hogy megbünteti Budapestet a főpolgármester-választás miatt, nem?Megvan mentve a haza! A munkanélkülivé lett és a fizetés nélküli kényszerszabadságon lévő tömegek fellélegezhetnek hiszen nem kell parkolási díjat fizetni. Mindenki tapsoljon mert OV oldalán a csorgónyálú zombiek azt teszik
Ja várjunk csak ez a fityesznél úgy fog működni mint amikor ellenzékben voltak Gyurcsány alatt;Orbán felbiztatta a fityeszes önkorikat a svájci frakban eladósodásra,mert tudták 2010-ben várhatóan nyerni fognak,és aztán Orbán megmenti őket a mi adófizetők pénzén,és jön 2022 választás,Orbán már arra gyúr,arra hülyíti a népet,ő lesz a nemzetthy vírusmegmentő,az ellenzék meg a gonosz ,akik nem szavazták meg a felhatalmazási törvényt,így csinálja Orbán 1989 óta.
verőce21
Megjelent a Magyar Közlönyben a költségvetés módosítása:

- 2000 milliárd átcsoportosításról döntött a kormány
- 1875 milliárd a kormány saját költségvetéséből
- 55 milliárd a pénzügyi szektor hozzájárulása
- 36 milliárd a multik hozzájárulása

- 34 milliárd az önkormányzatok hozzájárulása
az önkormányzatok saját bevétele 3000 milliárd Ft így - Az önkormányzatok hozzájárulásának mértéke: 1,13%
Ha a baloldali polgármesterek nem tudnak mit kezdeni 1,1% bevételkieséssel, talán ideje lenne elgondolkozniuk azon, hogy pályát tévesztettek, és mint egy rossz, de tisztességes manager - távozzanak.
ómió
@silber13: Na! Efftársilag már ezt kell ráhazudni?
Kookas
@Jozefina: de hát orbán a kórmány!
terlasz
@verőce21: Aki azt gondolja, hogy az önkormányzatok 1,1 %-nyi bevételkieséssel megússzák, az nagyon nincs képben vagy szándékosan ferdít, hazudik.
Lepényleső
Statárium előszobája,az meg a leszámolás receptúrája?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.