Több európai bankrendszer kilátását negatívra módosította csütörtökön a Moody's Investors Service, azzal a várakozásával indokolva a döntést, hogy koronavírus okozta járvány kedvezőtlen hatást gyakorol e bankrendszerek működési környezetére.

Negatívra módosította a Moody's a magyar bankrendszer kilátását
Fotó: Moody's

A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentett intézkedése a magyar, a norvég, a finn, a portugál és a szlovák bankrendszert érinti.

A Moody's várakozása szerint a koronavírus-járvány miatt az európai gazdaságok teljesítménye kumulatív bázison számolva valószínűleg visszaesik az idei év első felében. Jóllehet a költségvetési és a monetáris ösztönző lépések hatására 2020 második felében és 2021-ben várhatóan a hosszú távú folyamatokból levezethető ütemnél gyorsabb lesz a kilábalás Európában, valószínűtlen azonban, hogy a második negyedévben kieső kibocsátási értéket be lehet hozni – áll a hitelminősítő elemzésében.

A Moody's szerint ebben a környezetben növekedésnek indul az érintett bankrendszerek problémás kinnlevőség-állománya, a növekvő tartalékolás pedig csökkenti a jövedelmezőséget.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Józsipapa
Eltolcsi szív bajt kap...
blöff...blöff...blöff...hogy a klasszikust idézzem..
Ronin2
Háááát,nem is tudom.
Innen "alulnézetből" kissé érthetetlen a járvány idején módosítgatni.
Ezeket az elemzőket villámgyorsan elküldeném a járványkórházakba ápolónak,hogy ne legyen idejük hülyeségeken tökölődni.
ómió
Így, a "mindent megoldó devizahitel" hiányában egy Moody's nem tehet mást!
Aki Én
@ómidióta: az most mindegy is, hogy a devizahitelt a fidesz alkotta meg. De arról tudsz, hogy jelenleg mennyire eladósodott a társadalmunk? Már most is, a válság kirobbanásakor is a hitelfelvételt javasolták a hazaáruló gazdáid.
Majd ha felértékelnek, akkor viszont rájuk fogtok hivatkozni, velük példálóztok. Mindig ezt csináljátok, hazug bolsik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.