Müller Cecília az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy sajnos most volt a legtöbb egynapi haláleset a vírus megjelenése óta – számolt be az Origo.

Az utóbbi időben felgyorsult a járvány terjedése, közelítünk a tömeges megbetegedés időszakába – közölte a tisztifőorvos.

847 fő van kórházban, és 73-an vannak lélegeztetőgépen

- tette hozzá.

Müller Cecília elmondta, hogy minden nap egy kicsit többen fertőződnek meg. A felkészülésben fontos szerepet játszik, hogy felszabadítsanak olyan ágyakat, ahol majdan a súlyos állapotú fertőzötteket tudják ápolni – mondta.

66 ezer ágy van jelenleg a hazai kórházakban, és ezeknek az ágyaknak a 65-70 százaléka van kihasználva

- közölte az országos tisztifőorvos. Az 50 százalékos kihasználtság érdekében a foglalt ágyak 15 százalékát kell csak felszabadítani – tette hozzá. Csak orvosszakmai döntés mellett lehet valakit elengedni az egészségügyi intézményekből – mondta a tisztifőorvos. Nem történhet olyan, ami kedvezőtlenül befolyásolná a beteg állapotát – tette hozzá.

Nagyon fontos, hogy a családot tájékoztassák – mondta Müller Cecília. A távozó beteg egy orvosszakmai zárójelentést és egy ápolásszakmai zárójelentést kap. Ezeken részletes információk vannak. Müller Cecília bízik benne, hogy csak azok távoznak az otthonukba, akiket el lehet látni.

Forrás: Origo

Címlapkép: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@Mirabilis: A stadionokat is be lehetne rendezni ideiglenes korhazaknak.
Erthetetlen hogy miert kell hazazavarni idos kronikus betegeket. Orvosi felugyelet es apolas nelkul ez egyenlo egy halalos itelettel.
Komolyan mondom O1G szandekosan ki akarja irtani az idoseket es a betegeket. Ezt a fasizmust latva meg hitler is megnyalna a szaja szelet.
Yoda69
@Mirabilis: Attol tartok kozel jarsz az igazsaghoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.