Az Országgyűlés kéthetes ülésbe kezd ma, a képviselők a nyitónapon a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos azonnali kérdéseket tehetnek fel a kormánynak.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kérdezhetik a kormányt a képviselők

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, a képviselők ekkor néma felállással emlékeznek a közelmúltban elhunyt Fekete Györgyre, a nemzet művészére, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökére, aki korábban az MDF és a KDNP padsoraiban is helyet foglalt.

A napirend előtti felszólalásokat követően egy a polgári repülést érintő nemzetközi szerződésmódosítás kihirdetéséről dönt a parlament, majd az azonnali kérdések és az interpellációk következhetnek két-két órában.

Az Országgyűlés kedden általános vitákkal, majd április 27-én, hétfőn újabb azonnali kérdésekkel folytatja ülését, amely május 2-án, szombaton egyórás ünnepi ülésnappal zárul. Ekkor Áder János köztársasági elnök mond majd beszédet, a rendszerváltás utáni első országgyűlési választás eredményeként felálló parlament 1990-es alakuló ülésére emlékezve.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És az országgyűlés működik!
.
Azzal együtt, hogy a őfélesége FELHATALMAZÁSÁNAK indoka az volt, hogy az ogy a járvány miatt nem tud majd összeülni.
.
Az un. KORONAVÍRUS TÖRVÉNY kihírdetését követően az elnöklő azzal búcsúzott, hogy "csak" április 20-án lesz "csak" plenáris ülés!
.
Vajon a NEMZET PECÁSA méltatja-e azt, hogy a galeri 2011-ben átvette a parancsnokságot, sutba dobta sunyi módon 1990-et!
.
www.youtube.com/watch?v=ANvHmcbQ8EI&t=49s
.
!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.