Magyar György ügyvéd szerint a kormány kórházkiürítési „főpróbája” nagyon nehéz helyzetbe hozza az orvosokat, akik nem tehetnek mást, vagy kiteszik a beteget, vagy őket teszik ki. De hozzátette, a családok indíthatnak pert a hozzátartozóik hazaküldése miatt.   Magyar György ügyvédet kérdeztük arról, hogy jogilag lehet-e valamit tenni a betegek tömeges hazaküldése miatt. Szerinte „száz százalék”, hogy indíthatnak pert a családok ezekben az ügyekben. A kórház felelhet a károkozásért, ugyanis, mint mondta, kötelezettségszegésről van szó. Nemcsak polgárjogi perek indulhatnak vagyoni és nem vagyoni kártérítésért, hanem felmerül a még a büntetőjogi felelősség kérdése is, a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés – tette hozzá. Úgy fogalmazott: nagyon rossz főpróba volt, amit a miniszterelnök kitalált, mert „emberéletekkel nem játszunk ”. Ez ugyanis az orvosokat hozza olyan helyzetbe, hogy nem tudnak mit tenni. Van különleges jogrend és van veszélyhelyzet, de sem az...

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
A Tajgetosz felelős majd ráfogja az operatív izére, meg azokra, akik nem mertek ellentmondani, mert
-
AKI """TISZTESSÉGESEN""" VISELKEDIK KIHOZZA A CSATATÉRRŐL, AKI NEM ARRA LŐNI FOG!
.
Rendkívüli állapotban ez nem egészségeSS!!!
Béla333
Miért az államot? (Mi magunkat)
Azokat kellene személyükben, akik ezeket a morbid rendeleteket meghozzák. Kártérítést kellene fizetni, nem az államnak, hanem az államtól fizetést kapó állami alkalmazottnak, a "szolgánk"-nak, a miniszternek, vagy ezek főnökének a miniszterelnöknek!
Abban a pillanatban jobban meggondolnák, hogy mit is tesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.