A Pesti úti idősotthon 27 lakója halt meg a koronavírus következtében. Az intézménnyel kapcsolatban politikai vita alakult ki a kormány és az ellenzéki vezetésű főváros között.

Megerősítette a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosa, hogy titoktartási nyilatkozatot íratott alá vele a fenntartó fővárosi önkormányzat

- közölte hétfőn az Origó.

A hírportál felidézi, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a hétvégén azt állította, hogy nem kötöttek titoktartási szerződést az orvossal.

Semmilyen ilyesmi nem történt

-közölte a Főpolgármesteri Hivatal még április 19-én azzal kapcsolatban, hogy titoktartásra kötelezték-e a Pesti úti idősotthon korábbi főállású orvosát – emlékeztetett az Origo.

Ugyanakkor az orvost most azt mondta az internetes lapnak, hogy

aláírattak velem egy ilyen szerződést, csak a fővárosi önkormányzat kommunikációs osztálya engedélyével nyilatkozhatok

Hozzátette:

értetlenül áll a főpolgármesteri nyilatkozat előtt.

Felidézik: az intézmény nem rendelkezett főállású orvossal a járvány kitörésekor. Ezt korábban a Főpolgármesteri Hivatal is elismerte, amikor azt közölte, hogy húsvéthétfőn szerződtek egy orvossal, mert az otthon háziorvosa karanténban van. Majd azt is írták, hogy április 17-én érkezik újabb orvos az intézmény megnövekedett egészségügyi feladatainak ellátására.

Később Müller Cecília országos tisztifőorvos is megerősítette, hogy

legalább egy hétig nem volt főállású orvos az intézményben, annak ellenére sem, hogy törvény írja elő: a kétszáz főnél nagyobb férőhelyű szociális intézmény esetében kötelező a főállású orvos biztosítása.

A korábbi orvos személyi ellentétek miatt távozott, de amikor a járvány kitört, felajánlotta, hogy marad, ezt azonban elutasították – írja az Origó.

27-re nőtt az elhunytak száma

A Pesti úti idősotthonban 27-re nőtt az elhunytak száma, a második körös mintavétel 58 új gondozott és 4 dolgozó fertőzésére derített fényt

- mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján és közölte, hogy kétezer fölé nőtt az igazolt fertőzöttek száma.

Müller Cecília kifejtette, a fertőzötteket az intézményben el kell különíteni és fokozott orvosi felügyelet mellett kell vizsgálni, hogy megbetegszenek-e. A vizsgálat még zajlik. Akik az otthonból kerültek kórházba, jó általános egészségi állapotban vannak – mondta –, hozzátéve: két negatív laborvizsgálat után kerülhetnek vissza az otthonba, ahol a honvédség segítségével már elvégezték a fertőtlenítést.

Forrás: Origo, MTI, HVG

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
A munkahelyek 99%-ában csak vezetői engedéllyel adhatnak nyilatkozatot az alkalmaotitak!
Mi itt a csoda?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
surdilloFUJT
@Madácsi Pali: Az egyi legaljasabb HAZUG FIDESS PORTÁL!!!A kérdésük is hazugság!!!
surdilloFUJT
@durbincs: Nem sikerült még találkoznod a svábhegyi beteg szamárcsődör szerelmeddel,,hágjon meg mielőbb,talán lenyugszol te agyrágott agyhugyköves barom szarosfarok!!!
olivetti
@durbincs: Dugatod még magad, debil?
A kutyákról már leszoktál?
Igaz, hogy beléd szorult a borosüveg, vén buzera?
olivetti
@durbincs: Dugatod még magad, debil?
A kutyákról már leszoktál?
Igaz, hogy beléd szorult a borosüveg alulról, vén buzera?
olivetti
@durbincs: Mi van F*szpajtások?
Dugatod még magad, debil?
Beleülsz még a borosüvegbe buzera?
relatív
Ezek az ' agyhalottak ', akik e regnáló nyaloncai,még a fogalmakkal sincsenek tisztában, csak gonosz módon hazudozni, vádaskodni rágalmazni tudnak.

A nyilatkozási lehetőség, és a tények tiltása két, egymástól fényévekre lévő lehetőség (?!) !!!

A személyes sértettség - alap, vagy anélkül IS - eleve kétségessé tesz egy nyilatkozó véleményét !

Az a ' vírus-harcban ' folytatott ádáz főváros-ellenes szemétség, melyet a kirendelt ' harcosok ' folytatnak most a főpolgármester úron csattan, teljesen alaptalanul, mivel az ország minden (!) helységében egyedül a kormányzat meghatározott intézménye felelős minden - a miniszterelnök mindenképpen - járvánnyal kapcsolatos intézkedésben, azok elfogadható megoldásában !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.