Egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezete ég Izsák külterületén, az Ágasegyháza felé vezető út mellett – számolt be vasárnap délután a Katasztrófavédelem honlapján. A tűzoltók több helyszínről, nagy erőkkel vonultak ki és kezdték meg az oltást.

Lángol Izsákon Magyarország egyik legnagyobb palackozó üzeme – fotó

Egy szárazáru tárolására használt raktár tetőszerkezetében keletkezett tűz oltásán dolgoznak tűzoltók a Bács-Kiskun megyei Izsákon 2020. április 26-án. MTI/Donka Ferenc

A helyszínre a kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskőrösi, a solti és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a szabadszállási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A közlés szerint nyolc vízsugárral és vízágyúval is oltják az égő tetőszerkezet lángjait a tűzoltók, akik megakadályozták a tűz továbbterjedését. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a telephely területén kívül, de nem mutatott ki a határértéket meghaladó károsanyag-koncentrációt.

A Metkep.hu szerint 10 kilométerről is látható a füst.

A 24.hu azt írja, a Royalsekt Zrt. több mint 300 embert foglalkoztat, Magyarország egyik legnagyobb palackozó üzeme az övék. A Royalsekt Zrt. évi 7 millió palackozott pezsgőmennyiséggel az ország legnagyobb magyar tulajdonban lévő pezsgőgyára. 

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Donka Ferenc

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.