Péntekről szombatra virradóra újabb 12, többnyire idős beteg hunyt el, akik mind küzdöttek valamilyen krónikus betegséggel

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg. Ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen.

Már 335 elhunyt fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

A koronavirus.gov.hun látható legfrissebb adatok szerint a legtöbb fertőzött még mindig Budapesten is Pest megyében van, de Komárom-Esztergom, Fejér és Zala megyében is egyre több fertőzöttet regisztrálnak. A vírus az országban már bárhol jelen lehet.

Az elhunytak között van egy 52 és egy 33 éves férfi is. A koronavírus legutóbbi áldozatainak korát, alapbetegségeit a következő felsorolásban láthatja.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(koronavirus.gov.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@peterkelemen: Szinte kár volt megszületniük. Ugye tudod, hogy butaságokat beszélsz. Ha nincs a koronavírus, nagy valószínűséggel tovább élnek. Olvastad a vírus hatásmechanizmusát? Valósággal szétroncsolja a tüdőt. És aki felépül belőle, annak sem lesz már százas a tüdeje. Gondolom, szerinted azok a tizenévesek akik meghaltak azokba is már csak hálni járt a lélek a sok alapbetegség és a gyenge immunrendszer miatt.
Pálinkás Pál
@simmering73: milyen tizenévesekről beszélsz??? akikről én olvastam,azok egyike daganatos beteg,ki tudja milyen stádiumban...sorolhatnám még ,de nem teszem...elég ha megnézed az adatokat...Magyarországon eddig 2...azaz 2 ember halt meg 40 éves kor alatt...mindkettő akut májkárosodással...
cikicakk55
@simmering73: Így van,igazad van. Lehetséges,hogy ha nem kapják meg a korona vírust,az alapbetegségben lévők,akkor még 20 év múlva is élnének és gyógyszeresen karban lehetett volna tartani az alapbetegséget. A másik,hogy itt is azért hazudnak rendesen. Ugyan is a hét elején meghalt egy 42 éves beteghordó aki 22 éve dolgozott ebben a munkakörben. Amennyiben neki olyan komoly alapbetegsége lett volna,egész biztos nem tudta volna ellátni a munkáját. Aki ismeri az egészségügyet,az tudja,hogy a beteghordóknak nem csak tologatniuk kell a betegeket,hanem kiemelni a tolókocsiból,beemelni az ágyba,vagy fordítva és naponta többször. A másik,hogy maga a férfi felesége nyilatkozta,hogy semmilyen alapbetegsége nem volt a férjének. Az én szomszédom több mint 20 éve cukorbeteg,magas a vérnyomása, pacemaker van beültetve a szívébe, komoly reumatikus fájdalmakkal küszködik,de él és virul,bár a mozgás nehezére esik,de van elektromos banyataligája és szerencsére semmi nem látszik rajta a sok betegségből.
simmering73
@Pálinkás Pál: Külföldön Pali. Egyik olaszban a másik meg tán Angliában? És a tatabányai 41 éves beteghordó? Semmi alapbetegsége sem volt. De itt van a saját esetemen: 85-ben súlyos tébécén estem át, majdnem meghaltam. A tüdőm 60-70% odalett. Felépültem. Ma majdnem 100%-os életet élek. Kirándulok, hegyet mászok, fát vágok télire, mindezt teljes intenzitással. Persze van ami nem megy. Majd ehhez jött még egy 2-es cukorbetegség, ami annyira jól van gyógyszerrel kordában tartva, hogy folyamatosan normál értéken vagyok, a kezdeti fél éves kontrolljaim évenkéntre változtak. Ehhez tartozik még egy enyhe magas vérnyomás, ami a leggyengébb gyógyszerrel jól kordában tartható. Ezt szummázva én egy többszörös alapbetegséggel terhelt személy vagyok. Alapesetben ezekkel a nyavalyákkal elélhetek még akár 10-20 évig is. De! Ha elkapom a vírust, tisztában vagyok vele, hogy az nekem a halálos ítéletem lesz. Így logikus, hogy a koronavírus áldozata leszek és nem az alapbetegségeimé.
Pálinkás Pál
@simmering73: nos sajnálom ami veled történt... de magad is elismered,fokozottan veszélyeztetett vagy...mutass akár egy olyan írást,amiben nem azt mondom,hogy a veszélyeztetetteket kell komoly védelemben részesíteni,nem lebarmolni a világot...mert legyünk őszinték,ezek a rendelkezések lopikulát érnek...főleg ez az utolsó, a fővárosiak zár alá vétele...számomra igen érdekes,hogy elvileg egy pesti még kirándulni sem mehet vidékre...ugyanakkor a vidéki bátran jöhet a súlyosan "fertőzött" fővárosba,aztán gond nélkül hazamehet,esetleges "fertőzéssel"..!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.