Úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormányfelhatalmazás ellenére mindenről én tehetek – reagált Karácsony Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki kijelentésére. Gulyás Gergely azt mondta, úgy látják, hogy megváltozott a főpolgármester álláspontja a főváros életének újraindítása ügyében.

Karácsony: úgy tűnik, a kormányfelhatalmazás ellenére mindenről én tehetek
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán tanulságosnak nevezte Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját, és emlékeztetett:

szerdán levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "a kormány ne kommunikáljon a jogszabályokkal ellentétes állításokat a budapestiekre vonatkozó korlátozó intézkedésekről".

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön elismerte, hogy – a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben – például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre, majd hozzátette, hogy "én változtattam meg az álláspontom" – írta a főpolgármester. Hozzátette:

úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormányfelhatalmazás ellenére "mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is."

Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján azt mondta: meglepve olvasták Karácsony Gergely levelében az együttműködéssel kapcsolatos kritikát.

Úgy látják – folytatta a miniszter –, megváltozott a főpolgármester álláspontja, és úgy gondolja, Budapesten is szükséges lenne az élet újraindítása. A miniszter erről azt mondta: a kormány azt várja Karácsony Gergelytől, tegye egyértelművé az álláspontját, és ha a kabinet jól érzékeli a főpolgármester véleményének megváltozását, akkor kész tárgyalni arról, hogy milyen formában, milyen határidővel indítható újra – szigorú menetrend szerint, védelmi intézkedések mellett – az élet Budapesten.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
Nem bírják megemészteni, hogy a főváros kicsúszott a kezükből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Yoda69: Tehát...akkor csak az lett volna a megoldás..hogy az idősotthonokban ,kórházakban valóságos KARANTÉNT elrendelni..mert ugye abban megegyezhetünk hogy amilyen intézkedések itthon voltak az nem az!!! Itt inkább az emberek mozgását korlátozták,ahelyett hogy a veszélyeztetetteket védték volna igazán!!! egy fia maszkra sem lett volna szükség az utcákon,ha nem engeded ki azokat,akikre halálos lehet!!!
Yoda69
@Pálinkás Pál: Azert nem lehet egyertelmuen kijelenteni hogy csak idosek haltak meg. Van gyermek es fiatalkoru is jocskan az aldozatok kozott.
Pálinkás Pál
@Yoda69: Még ezrelékekben sem tudod kifejezni a számukat...és ők is jobbára akut betegek voltak!!!
Yoda69
@Pegero: Gondolom amig simicska es O1G elvtars jo haverok voltak, addig szoptad simicska farkat is.
Aki Én
@Shikari: @Pegero: @ómió: nektek is csak a valós többségi támogatottsággal van bajotok, mi?
A mondva csinált kétharmad meg ok.
Három balfasz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.