Agyhártyagyulladásban hunyt el május elején egy fiatal esztergomi nő, a képviselő szerint azért, mert a koronavírusra hivatkozva nem látták el rendesen a kórházban. Bangóné szerint Reginának gyógyítható lett volna a betegsége, de az egészségügy leállása miatt nem tudták megfelelően, illetve időben ellátni.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő egy riportfilmmel jelentkezett a Facebook-oldalán – írta meg az Index és a HVG.

Egy öt hónapos baba és egy hét éves kislány maradt édesanya nélkül azért, mert a járványra hivatkozva nem látták el a magyar állami egészségügyben

– állítja Bangóné Borbély Ildikó a Facebook-oldalára feltöltött videóban, amely szerint az egészségügy leállása miatt a nőt nem tudták megfelelően és időben ellátni, ezért hunyt el május első napjaiban.

Az MSZP országgyűlési képviselője az elhunyt nő családnál járt Esztergomban. A videóban megszólal az elhunyt asszony édesanyja. Martineczné Rezsnyák Regina több évtizedes egészségügyi ellátásban szerzett tapasztalattal rendelkezik – a részletes beszámoló alapján jelenleg is a betegellátásban dolgozhat –, és valóban részletesen mesélte el, mi történt lányával április utolsó, és május első napjaiban, amikor a járványhelyzet miatt nem kapott azonnali ellátást.

A filmben a nő édesanyja elmondta, hogy

a lányának nem volt semmilyen krónikus betegsége.

A panaszai április 22-én kezdődtek, fájt a feje és rázta a hideg. Reggelre már 39 fokos láza volt, szóltak a körzeti orvosnak, aki azt mondta, hogy a mentők mennek tesztelni koronavírusra. Később már hányt is, amiről az édesanya – aki egészségügyben dolgozott évtizedekig – azt mondta, hogy

centrális volt, ami az esetek 95 százalékában az agynyomás fokozódás jele.

A mentőket két napig várták. A nő édesanyja azt mondta, amikor rákérdezett, miért nem érkeznek tesztelni,

azt a választ kapta, hogy eltűnt a rendszerből.

Időközben a lánya nem ehetett és egyre rosszabb állapotba került. Végül a fiatal nőt beszállították Tatabányára a Covid-részlegre. Ott letesztelték és kapott infúziót, majd hazaszállították fél nap után 40 fokos lázzal.

Az anya szerint nem vizsgálták meg rendesen a kórházban, ha megnézték volna, akkor kiderül, hogy agynyomás-fokozódása van.

Amikor meglett a negatív teszteredmény április 27-én, ismét kórházba szállították, előtte pillanatok alatt megállapította a háziorvosuk, hogy a lányának agyhártyagyulladása van. 

A gyászoló édesanya elmondása szerint a centrális hányással szenvedő lányával végül ráadásul vissza kellett forduljon a Székesfehérvárra induló mentő, majd

pedig a 8. kórház fogadta csak, és összesen 117 kilométert utaztatták a beteget.

Végül Balassagyarmatra szállították kórházba, ahol május 1-én meghalt a fiatal nő agyhártyagyulladásban.

Az asszony szerint lányáért mindennek ellenére mindent megtett az őt szállító két mentős, amiért köszönetet is mondott.

Szerinte a megkésett ellátás professzionális volt, csak éppen későn került a beteg egyáltalán szakember látókörébe.

A balassagyarmati kórházba került lánya utolsó telefonhívásáról lemaradt az édesanya.

Ez egy gyógyítható betegség, ha idejében észreveszik

– mondja a videóban az egészségügyi végzettségű édesanya, aki azt is mondta, hogy csakis azért nyilatkozott a szocialista képviselőnek, hogy a lányáéhoz hasonló értelmetlen halálesetek a jövőben elkerülhetőek legyenek. Azt is mondta, hogy ők a rövidebbet húzták, és sokan fogják az egészségügyi ellátás értelmetlen leállítása miatt a rövidebbet húzni.

Bangóné azt mondta a film végén: Regina annak az áldozata, hogy a koronavírusra hivatkozva nem látták el a kórházban. A képviselő szerint ma Magyarországon többen fognak meghalni amiatt, mert nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást, mint a koronavírus miatt.

Forrás: Index, HVG

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mint az ismert, Kásler Miklós és minisztériuma közel 40 000 kórházi ágy kiürítését adta parancsba, amely parancs megtagadása azonnali elbocsájtással járt. Ezt két kórházigazgató kirúgása is bizonyítja, akik eltávolítsa után már nem kellett Káslernek szembenézni semmilyen ellenállással. A fővárosi és megyei kórházak sorban küldték haza a betegeiket, hogy helyet csináljanak a koronavírus fertőzöttjeinek. Igen ám, de ezek a fertőzöttek soha nem érkeztek meg a kórházakba, ami egy igazán jó hír – ez ugyanis azt jelenti, hogy olcsón megúsztuk a járványt –, azonban felveti azt a kérdést, hogy mégis mire alapozva hozta meg az EMMI a szakmailag minden szempontból kifogásolható döntését? Már annak bejelentését követően is egy tucat olyan vélemény jelent meg a sajtóban, hogy annak az égvilágon semmi értelme nincs, hiszen az elérhető adatok nem adnak erre alapot, ennek ellenére meghozták a döntést. Úgy tűnik, a valóságról ma már csak leginkább kósza híradásokból vagy újságcikkekből értesülhetünk, amelyeket szinte soha nem követ semmilyen érdemi elmarasztalás. Kásler parancsot hajtott végre (azt most hagyjuk, hogy le is tagadta, hogy ilyen történt volna), ami azt is jelenti, hogy ezzel ő lényegében mentesül a felelősségre vonás alól. A kormány a kezében tart minden fontos eszközt arra, hogy szinte bármilyen elhibázott döntést gond nélkül megússzon. Szerintem ez nem lesz másként a kóhrázkiürítések kapcsán sem, legalábbis addig biztosan, ameddig az ő embereik ülnek a legfontosabb székekben. Ez azonban nem változtat azon a valószínűsíthetően több tucat tragédián, amelyeket magyar családoknak kellett átélniük az utóbbi hetekben. A tragédiákért Kásler és minisztériuma felelős, még akkor is, ha ezt az Orbánhoz hű intézmények jelen állás szerint nem is fogják megállapítani, nemhogy elismerni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Eladott Ország: Máskor jobban figyelj oda, mert elbaszod megint és elmondhatod anyádnak...
https://www.gyaloglo.hu/users/07/f9/2c/775630...
Eladott Ország
@Pegero: Te csak a bűnöző és politikai prostituált cigányoddal foglalkozzál. https://www.generadormemes.com/media/created/...
Orbánt Brüsszelben megkoronázták.
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Madácsi Pali
Kásler a miniszterálnok hentese. Megtagadta hippokratészi esküjét. Letagadja saját intézkedéseit. Remélem vannak olyan orvosok az ellenzék soraiban, akik jogi, szakmai úton el tudják érni,hogy a "professzor" urat eltiltsák az orvoslástól!
Eladott Ország
@Pegero: A józan ész nem ajándék...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Vár kell neki erkély kell neki ( UNESCO engedély nélkül)
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Majd a Viktor befejezi a munkámat...
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
Pegero
@Eladott Ország: Már van aki elkezdett ordibálni és felszólítja az olyan geciputtonyokat, mint te vagy!
https://www.gyaloglo.hu/users/08/11/24/781003...
Ezek meg itt a csúcsgecik!
https://www.gyaloglo.hu/users/08/11/24/781006...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. July 16., 07:04
Videó: lavina söpört végig Budapesten
Szórakozás - 2020. July 16., 06:31
Weisz Fanni és férje bejelentették, hogy szakítottak