A szokásosnál kevesebb turistával indult a balatoni szezon idén, a koronavírus mellett az időjárás sem kedvezett az első szünidei hétvégére váró vendéglátósoknak. A jelek szerint a közönség is kicserélődött, a fizetőképes vendégek még nem jelentek meg a tónál.

Kong az ürességtől a Balaton: a pocsék időjárásban is érezhető az emberek elszegényedése

Szokatlan látványt nyújtott egy siófoki fagyizó és kávézó péntek kora délután: a tulajdonos egyedül ült a terasz egyik asztalálnál, és könyvet olvasott – írta a hvg.hu munkatára.

Idén nyitottunk, ez a tesztévünk. Mit mondjak, nem erre számítottam

- mondta a tulajdonos.

Azt megjósolni sem merte, hogy egy friss vállalkozás túlélhet-e egy ilyen szezont. A Balatont Fonyódtól Balatonfüredig péntek déltől szombat délig jártuk meg, és megállapítottuk, ideális a helyzet mindazoknak, akik kerülnék a tömeget: a népszerű parti sétányok – Füredet leszámítva – kongtak az ürességtől, ahogy az éttermek, kávézók nagyobb része is.

Egy kézműves termékeket áruló férfi azt mondta az újságírónak:

hétvégente sokan vannak, de nem költenek, inkább csak lángost vesznek.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisGenyo2
@Eladott Ország: Igen! Ott is el lehet tapsolni félmillát hipp-hopp, ahogy mondjuk törökben is...
ómió
@Aki Én: Szarkupac bolsi tetü létedre még azt se tudod, hogy a Wellness az "elszegényedés" fokmérője? Ahogy a cikk írja! Vagy csak kapkodsz, aljadék bolsija, mert az Internacionálé eléneklésén még nem vagy túl, de a tetves bolsiságodat már a másikra hazudnád?
Aki Én
@ómidióta: átléptél egy határt, kezdesz szórakoztató lenni. Ugyanakkor kicsit zavarban vagyok, mert nem szép dolog súlyosan szellemi viharkárosultat kinevetni.
Eladott Ország
@KisGenyo2: tegnap, 10:27 ♦ A második legszegényebb ország vagyunk Európában, és a visegrádi országok is úgy elhúztak tőlünk, mint Usain Bolt. "A visegrádi országokkal ugyanakkor léptünk be az Európai Unióba. Mára mindegyikük lehagyott bennünket, hiába nőtt 57 százalékkal az egy főre jutó GDP Magyarországon, csak az utolsó helyre elég a visegrádi országok rangsorában. A cseheknél 62, a szlovákoknál 94, a lengyeleknél pedig 100 százalékos növekedéssel számolt az Európai Bizottság az elmúlt 15 évben." De elsők vagyunk a 27 %-os ÁFA-ban a 3 hónapos álláskeresési járadék idejének rövidségében, a mimimálbér, nyugdíjminimum összegében és etcetera...
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_650,h_433/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/05/v%C3%A1laszt%C3%A1sj%C3%B3%C3%BAj.jpg
ómió
@Aki Én: Bugyogjál csak, szarkupac! Az a "formád"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.