Szerda reggelre gyengült kissé a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Kedden este hét órakor az eurót 349,20 forinton, a dollárt 308,70 forinton, a svájci frankot 326,76 forinton jegyezték. Az euró jegyzése szerda reggel fél nyolckor kissé magasabban, 349,75 forinton állt, a dolláré pedig 309,14 forintra, a svájci franké 327,55 forintra emelkedett.

Megint gyengült a forint

Az euró jegyzése kedden megközelítette a 360 forintot is, ahol legutóbb négy héttel ezelőtt, május vége felé járt. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa 15 bázisponttal, 0,75 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi kamatdöntő ülésén. A lépés meglepte a piacokat, elemzők ugyanis nem vártak változást a fő monetáris eszközökben. A bejelentést követően emiatt gyengülni kezdett a forint, az MNB később publikált inflációs jelentése azonban enyhítette a nyomást.

A forint a hónap eleje óta az euróval szemben 0,9 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 0,8 százalékkal gyengült, míg a dollárral szemben egy százalékkal erősödött.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Átmeneti gyengülés - kamatvágás miatt - , tartós 340 ft-ra kell a nyáron számítani...
csak úgy....
@verőce21: "Átmeneti gyengülés" :) lassan 10 éve,hogy folyamatosan lélegeztetö gépen van a forint,persze ez szerintük és szerinted is marhára jó és hasznos az országnak! :)
hány forint volt az euró ,mikor az orbán (ellenzékböl) nagy pofával kijelentette,hogy mongyon le a ferkó kúrmány mert ez tarthatatlan és felelötlen meg a hozzánemértés...stb.
verőce21
@csak úgy...: Gyenge dollárnál nem volt kunszt...a 270 ft/eur...!
Meg 1,35-ös EUR/USD-nél...!
csak úgy....
@verőce21:nem említettem,hogy mindíg más a hibás csak a magyar politika nem?
bezzeg a genya románok és a környékben élö szlávok pénze ...,csoda hogy te is tallinba fektettél be?
verőce21
@csak úgy...: Azért írsz ilyen butaságot, mert nem tudod, hogy az EU-ban egyedül a forint árfolyama van az USA dollárhoz kötve! A többieké Euróhoz...!

Te pedig @csak húgy...: -hoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.