Az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben két olyan koronavírussal fertőzött fiatal fekszik életveszélyes állapotban, akiket műtüdőn keresztül lélegeztetnek – mondta dr. Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője a Spirit FM rádió műsorában.

Életveszélyes állapotban van két koronavírusos fiatal a Korányiban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főorvos arra figyelmeztetett, hogy bár az utóbbi hetekben egyre pozitívabb hírek érkeztek, még mindig vannak súlyos betegek.

"Most is fekszik nálunk két olyan beteg az Országos Korányiban, akik nem is lélegeztetőgépen vannak, hanem úgynevezett műtüdőn. A két fiatalember abszolút életveszélyes, válságos állapotban van"

- közölte.

A felépülésükkel kapcsolatban annyit mondott, hogy egyelőre megjósolhatatlan, de hozzátette, hogy vannak, akik hasonló helyzetből felgyógyultak.

Az orvos azt is elmondta, hogy miután Magyarországon a legtöbb koronavírussal fertőződött beteget a Korányi látta el, ez az intézet vált a legveszélyeztetettebbé. Ennek ellenére egyetlen ott dolgozó vagy más betegség miatt ott ápolt páciens sem kapta el a fertőzést.

Dr Elek Jenő szerint náluk a halottak nagy része biztosan nem koronavírusban halt meg,

hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon. Teljesen egészséges 30-40 éves betegeink is voltak, akiknek óriási nagy csatát kellett vívnia az életéért

- mondta a főorvos.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gyütt Mönt
@RonaGyuri: érdekes módon szelektál a cenzor, nekem is feltűnt. A kurvákat nem tiltja ki.
RonaGyuri
@Gyütt Mönt: érdekes? jellemző!!!
csak a prostik érdeklik őket, a sex-hírdetések és a büdös halfarok szellemi prostiságai! =))
1magyar
Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára,- igen, én is kórházba megyek és a legnagyobb félelmem, hogy 6-8 fős kórterembe raknak ahol majdnem lehetetlen a gyógyulás mert nem lehet pihenni.
Régebben egy műtétemnél nem csak az ágy vacaksága miatt hanem a többiek miatt sem tudtam gyógyulni, hazajöttem és 2 nap alatt szinte megerősödtem.
Legalább 2 ágyasokra kellene bontani főként a vírus miatt is, Valaki bemegy és még betegebb lesz mint volt.
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.