Jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla csütörtökön azt a fiatalkorú fiút, aki 2018 májusában megölt egy nyolcéves kislányt Sóly határában – közölte a táblabíróság szóvivője.

Ennyit kapott a sólyi gyerekgyilkos a 8 éves kislány megöléséért
Horváth Győző és Farkas Zsanett, a sértett szülei az F. F. vádlott (a kivetítőn balra) ellen emberölés bűntette miatt indult büntetőper másodfokú tárgyalásán a Győri Ítélőtáblán 2020. június 2-án. MTI/Krizsán Csaba

A fiút aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek.

Ferenczy Tamás szóvivő elmondta: a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla a zárt ülésen meghozott határozattal helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék ez év februári ítéletét, amely a fiatalkorúakkal szemben maximálisan kiszabható időtartamú büntetést szabott ki.

A vádirati tényállás szerint a fiatalkorú

a sólyi futballpályán ismerte meg a 8 éves kislányt és bátyját. Többször találkoztak, a vádlottban vonzalom alakult ki a kislány iránt.

2018. május 18-án késő délután a fiú elcsalta a lakóhelyéről a kislányt játszani az úgynevezett papírmalom romjaihoz.

A kislány ott azt mondta a fiúnak, hogy a barátja tetszik neki, és az ő felesége lesz. Emiatt a fiú mérges lett, és elhatározta, hogy megöli a kislányt.

A helyszínen talált fonott kötéllel bűvésztrükkre hivatkozva hátrakötötte a lány kezeit, majd a patakhoz vitte, ahol többször a víz alá nyomta. Ettől a kislány elkábult. A sértettet ezután a partra húzta, egy kővel többször fejbe ütötte, továbbá megszúrta a fejét és a halántékát egy éles-hegyes eszközzel, feltehetőleg késsel. Az eszméletlen, de még életben lévő kislányt

végül levetkőztette, visszahúzta a patakba, hínárfonatot kötött rá, és a sorsára hagyva elment.

A gyermek halálának közvetlen oka vízbefulladás volt.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítéséért fellebbezett, arra hivatkozva, hogy nem vették kellő súllyal figyelembe az enyhítő körülményeket, így a vádlott beismerő vallomását, a hátrányos személyiségszerkezetét, életkörülményeit, és azt, hogy megbánta a tettét.

A Győri Ítélőtábla indoklása szerint azonban a fellebbezésben felhozott enyhítő körülmények eltörpülnek a súlyosbító körülmények mellett. Bár az előre kiterveltség nem volt megállapítható, a négyszeresen is súlyosabban minősülő emberölés esetén nem volt helye a büntetés enyhítésének.

Az ítélőtábla figyelembe vette azt is, hogy a vádlott a cselekményét kitartó szándékkal mindaddig folytatta, amíg a kislány életét ki nem oltotta – mondta a szóvivő.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyütt Mönt
@csak úgy...: A halálbüntetés nem rettenti el a gyilkost, mert abban bízik, hogy nem kapják el. Ezen a területen dolgoztam.
Borsodi
@Gyütt Mönt: Mégis vissza tartó erő ha arra gondol, lehet felakasztanak .Most meg etetnek éveken keresztül addig sem kell dolgoznom.Az sem hátrány,hogy aki öl attól meg kell szabadulnunk,ezért kell a halálbüntetés.
csak úgy....
@Gyütt Mönt: ezt mondom én is! az idiótákat már nem rettenti el semmi a tetteiktöl ,se az alsóbb rétegekben se ott fönt,neveket szándékosan nem mondok ...
https://www.youtube.com/watch?v=vE21OqRPtAo...
Foxley
Odabent még lehet súlyosbítani.
Gyütt Mönt
@Borsodi: összevetettük az EU-s csatlakozás előtti adatokat - akkor még létezett halálbünti - és a későbbi adatokat, amikor már nem volt halálbünti. Nem volt érdemi változás. Informatikusként ezen a területen dolgoztam. Tudnék érdekes dolgokat mesélni.
Aki Én
Miért nem életfogytiglant??? A mimagyarok megkérdezték már?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 13., 07:31
Demcsák Zsuzsa újrakezdte
Nagyvilág - 2020. August 13., 07:24
Megerőszakolták az amerikai börtönben a magyar rabot