Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte Donald Trump amerikai elnököt az Egyesült Államok szövetségi ünnepe, a függetlenség napja alkalmából – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

A világméretű járvány kihívásokkal teli időszakában rendkívül fontos, hogy megemlékezzünk történelmünk kiemelkedő eseményeire, amelyek megerősítik nemzeti egységünket – írta Orbán Viktor, hozzátéve:

az amerikaiak és a magyarok egyaránt különös ragaszkodást és odaadást mutatnak a közösen osztott értékek, így a szabadság, a szuverenitás és a függetlenség iránt.

A keresztény örökség megőrzésének szándéka, a családok folyamatos erősítése és az Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát – szögezte le a magyar miniszterelnök.

"Nem felejtjük el, hogy az Egyesült Államok az elmúlt évszázadok során számos szabadságszerető magyarnak adott otthont. Az Egyesült Államokban élő magyar származású emberek szoros köteléket képviselnek nemzeteink között"

- írta Orbán Viktor. Kiemelte: a függetlenség és a szuverenitás "olyan értékek, amelyeket kormányom és a magyar nép ápol és szeretne megőrizni még a nehéz időkben is. Elkötelezett NATO-tagként egyetértünk abban, hogy tisztességes részt kell vállalnunk az euro-atlanti közösség védelméből".

Orbán Viktor levelet írt Donald Trumpnak, nem maradhatott ki a migránsozás sem

A kormányfő "nagy örömmel" idézte fel a Fehér Házban tavaly május 13-án tartott csúcstalálkozó emlékeit, valamint a legutóbbi, idén május 6-án lefolytatott telefonbeszélgetésüket, amikor lehetőségük volt véleményt cserélni rendkívül fontos kérdésekről.

Ennek kapcsán levelében Orbán Viktor biztosítja Donald Trumpot, hogy "továbbra is megóvjuk határainkat és kiállunk az illegális migráció ellen".

"Kormányom erősíteni kívánja az Önökkel kialakított szoros kétoldalú kapcsolatrendszert, és továbbra is az Egyesült Államok elkötelezett szövetségesei maradunk. Személy szerint azt várom, hogy a jövőben is folytathatom Önnel a közös munkát. Jó egészséget és sok sikert kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak elvégzéséhez"

- zárta ünnepi köszöntő levelét a magyar miniszterelnök.

(MTI)

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Elvégre két migráns "nemzet"... tartson össze ugyebár...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Csodás, amikor két egysejtű belepofázik egy pókerpartiba.
kokopelli
Az Orbán a májusi összejövetelt "Csúcstalálkozó"-nak titulálta! "Lökd meg a kecskét",ekkora fejlődés ilyen rövid
idő alatt! Ok. a Trampli-nak is van egy kis "lövése",de két szerencsétlenből akkor sem lesz egy normális!
durbincs
@kokopelli: röftelen - maga bátran rágcsálja ?
durbincs
@Pegero: : inkább az itteni buzik, varangyok bérköcsögök ? de McLane parancsnok ezeket mind elintézi ? ...
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90rj%C3%A1r...
a röftelen @kokopelli: @nevemnick: @Eladott Ország: @RonaGyuri: @Gyütt Mönt: @Szeparepa2: @csak húgy...: ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 13., 07:31
Demcsák Zsuzsa újrakezdte