Az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi – mondta az oktatási államtitkár hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán hozzátette: ugyanakkor az ország minden részében vannak olyan oktatási intézmények, ahol megalapozott az iskolaőrség bevezetése.

Maruzsa: északkeleten gyakoribb az iskolai erőszak

Fotó: kormany.hu videórészlet

Közölte azt is, hogy az iskolaőröket a rendőrség toborozza majd, de ez még nem kezdődött el, hiszen az erről szóló törvényt pénteken szavazta meg az Országgyűlés. Amint hatályba lép a jogszabály, kezdődhet a toborzás is, hogy augusztusban elindulhasson az iskolaőrök képzése is – fűzte hozzá az államtitkár.

Az iskolaőrök nem az intézmények alkalmazásában állnak majd, hanem a rendőrséghez tartoznak, és minden esetben együttműködési megállapodáshoz kötött a munkájuk – jelezte.

Maruzsa Zoltán kiemelte, hogy egyházi és magániskolákban egyelőre nem lesznek iskolaőrök, de ha később esetleg ezt kérik, akkor ott is lesz mód erre.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hahaha, 2002-ben április végéig hordták a prágai szobormászók a kokárdát mégis akkorát buktak, mint ide Lacháza. Az adófizetők meg tíz milliárdot a Tompika beléptetőkapuin. Most meg ki tudja mennyit a szuszogógépeken, mert lélegeztetésre alkalmatlanok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@csak úgy...Ma 19:11. Na azért akkor sem önként léptek be a tszcs-be, nálunk az uzsai munkásőrszázad derék legényei biztatták apámat is a belépésre davaj-gitárral. Kilencéves gyerekként álltam az ajtó mögött amikor a bátyám a bányászfejszéjével a kezében "ajánlotta" az agitátor derék T. Lajosnak, hogy ne próbáljon belépni a házba, mert kettéhasítja. Nekik lett később a parancsnoka Id. Orbán Győző. Innen szép ám buzgó kereszténnyé válni!
csak úgy....
@nezelodo: csak szemléltetésnek használtam a t.sz.cs. -t! akkoriban nem szabadott gondolkodni,ki gondolta volna,hogy ez így is marad!
csak úgy....
picike kell kikapcsolozni és nem mindig orbanra gondolni ,mert csodalkozol ha buta leszel ha mindíg rejára jár a buksi..
csak úgy....
@BettyMI79: utca, ház szám? a durbincsot vihetem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.