A biztonságos és felelősségteljes gazdálkodásának köszönhetően eredményesen zárta az idei második negyedévet az MNB Alapítvány – közölte az alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

A járvány alatt is nőtt a Matolcsy álatal létrehozott alapítványok vagyona
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Optima Befektetési Zrt., mint az alapítványi vagyon kezelője, 1,006 milliárd forinttal gyarapította az alapítványi összvagyont, így az a második negyedév végén 276,8 milliárd forintot tett ki. A vagyonnövekedés mellett az alapítvány 10,1 milliárd forint értékben 1530 oktatási, tudományos pályázatot támogatott.

A közlemény szerint a második negyedévben megtörtént a Globe Trade Centre S.A.-ban történő, közvetett tulajdonszerzésre irányuló feltételes adásvételi szerződés pénzügyi zárása, így a második negyedéves adatok már tartalmazzák annak hatását.

A Pallas Athéné Alapítvány és jogelődjeinek juttatott 266,4 milliárd forintnyi vagyon június végére 276,8 milliárd forintra nőtt. Az alapítvány és az általa alapított gazdasági társaságok 210,4 milliárd forintot befektetési jegybe, 43,8 milliárd forintot ingatlanba, 16,8 milliárd forintot bankbetétbe, 5,8 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.

Az alapítvány a formából adódó szabályozás miatt is köteles megőrizni a rábízott vagyont. Nem költheti el, csak befektetheti, és annak hozamát használhatja fel tevékenysége során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítvány körültekintő kockázatvállalással kezeli oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot éri el. Az átlátható működés érdekében az alapítvány negyedévente kimutatást közöl vagyonelemei helyzetéről – olvasható a közleményben.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
2 ezer milliárd forintnyi Euro támogatást kaptak az uniotol. Ezzel a pénzzel a mai napig nem számoltak el orbanek. Így érthető, Matolcsi számláin landolt a pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Bizonyára a banKÁRnak le kellene perkálni a nyereségét, ha a veszteségét a mindenkori államnak kell állnia!
Clavigo
zseniális ez a csávó...,,mint a Lölő haver,,kb.
human
Érdekes, hogy Magyarországon ha bármi okból valami gazdasági válság van, akkor a bankok és a leggazdagabbak mindig pozitív mérleggel zárnak. Valahol gond van az újraelosztással.
Yoda69
2 ezer milliárd forintnyi Euro támogatást kaptak az uniotol. Ezzel a pénzzel a mai napig nem számoltak el orbanek. Így érthető, Matolcsi számláin landolt a pénz.
namihami
Na ja. Ez hír? A veszteség az lett volna, de ez?
ómió
És nem nyulták le? De rájuk se lehet hazudni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.