Az Európai Uniónak (EU) polgárai jóléte érdekében "munkauniónak" kell lennie – hangoztatta Kövér László házelnök pénteken Sajószentpéteren, egy megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató üzem avatásán.

Kövér László: nem mondhatunk le ennyi ember munkájáról és vásárlóerejéről
Fotó: MTI/Vajda János

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban felépült üzemben olasz-magyar együttműködés keretében sícipőket fog gyártani a Főnix Megváltozott Munkaképességű Nonprofit Kft. A részben magánerőből, részben állami támogatásból megvalósult beruházás összköltsége mintegy 185 millió forint volt.

Kövér László az avatáson úgy fogalmazott: ami itt történik Sajószentpéteren, az nemcsak egy magyar-olasz gazdasági együttműködés, hanem egy közös európai hitvallás kifejeződése is.

Az európai jövőnek csak az értékteremtő munka lehet az alapja, az Európai Uniónak "nem adósságuniónak, nem segélyuniónak, hanem munkauniónak" kell lennie, mert csak így biztosítható ötszázmillió uniós polgár méltósága, jóléte és biztonsága.

Emlékeztetett: Magyarországon 2010 januárjában 3,8 millió ember dolgozott, ma pedig már több mint 4,5 millió. Míg 2010-ben 60 ezer, ma csaknem 150 ezer megváltozott munkaképességű ember talál munkalehetőséget a magyar gazdaságban – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: Magyarországon mintegy 350 ezer megváltozott munkaképességű ember él,

"nem mondhatunk le ennyi emberről, nem mondhatunk le ennyi ember munkájáról, nem mondhatunk le ennyi ember vásárlóerejéről, nem mondhatunk le" arról, hogy ennyien kezükbe vegyék a sorsukat és a maguk emberségéből és szorgalmából igyekezzenek boldogulni.

Az Országgyűlés elnöke kitért arra, hogy olyan vállalkozókra van szükség, akik figyelnek a munkavállalóikra, hogy azok is megtalálják a maguk számítását. Olyan munkát kell felkínálni a megváltozott munkaképességű embereknek, amely jó és alkalmas a számukra, amely megfelel az adottságaiknak – mondta a politikus.

Az 500 négyzetméter alapterületű üzemben – amely 123 megváltozott munkaképességű embernek ad munkát – az olasz Nordica termékeit fogják előállítani; jelenleg már a nemzetközi minősítésű sícipők próbagyártása folyik.

(MTI)

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Imádom, amikor a "munka alapú társadalomról" polemizálnak olyanok, akik életükben még becsületes munkát nem végeztek!.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
@Aki Én: Semmit nem kellene mondanod rólam. A témával kapcsolatban kellene szólnod, persze ha lenne véleményed. Én konkrétan tudom, hogy egy kiégett, depressziós ember vagy. De mi értelme lenne ezt minden áldott nap a képedbe vágni? Akkor is az leszel...
Aki Én
@Málna: ...nem vagy jó emberismerő, ez többször tisztán látszott már. Túlzott az önbizalmad, és alaptalan, de azt tudjuk be ostobaságodnak.
Málna
@Aki Én: Ehhez nem kell jó emberismerőnek lenni. A vak is látja...
Eladott Ország
@ómió: tegnap, 13:22 ♠ A fidesz összedöl magától, mint gazdátlan falusi ház udvarán elkorhadt budi.
https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0...
ómió
@Eladott Ország: Ami itt összedőlt magától, bolsiék fajkreténje - "mint falusi ház udvarán az elkorhadt budi" - az a ti "magasabbrendű társadalmatok", szóval a mocskos komcsi diktatúrátok volt! Meg lassan a tetüpártotok, amelyik már a parlamenti küszöböt se képes "megugrani"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.