Nem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke által benyújtott, a kiegészítő nyugdíjemeléssel kapcsolatos népszavazási kérdést csütörtöki ülésén.

Karácsony Mihály magánszemélyként, hitelesítésre benyújtott kérdése úgy szólt:

Akarja-e Ön, hogy a Társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 62.§ (3) (4) bekezdését az Országgyűlés úgy módosítsa, hogy; Amennyiben a fogyasztói árak növekedésének negyedévi tényadata legalább egy százalékponttal meghaladja a törvényben rögzített éves előrejelzés mértékét, akkor a soron következő negyedévtől a különbözettel azonos mértékű kiegészítő nyugdíjemelést kell végrehajtani?

Az NVB egyhangú döntéssel tagadta meg a kérdés hitelesítését.

Rádi Péter, az NVB elnöke a határozattervezet vitájában hangsúlyozta: a benyújtott kérdésnek meg kell felelnie a magyar nyelv szabályainak, nyelvtani hibás kérdéseket nem hitelesíthet a testület.

Hozzátette: a kérdés emellett nem felel meg a jogalkotói és választópolgári egyértelműség követelményének, többek között nincs a kérdésben hivatkozott negyedéves inflációs adat, ilyet a Központi Statisztikai Hivatal nem tesz közzé. Mindezeken túl, ha lenne is negyedéves inflációs adat, azt a jelenlegi szabályok szerint éves inflációval kellene összevetni.

Az NVB határozata nem jogerős, 15 napon belül lehet jogorvoslattal élni ellene.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
És akkor mi jut a nyájának, ha nyugdíjkiegészítésre pocsékolná a közlóvét!
.
Őfélesége az úr a háznál
.
2005. szeptember. 30.
.
------ Nyugdíjkorrekciós programot jelentett be Gyurcsány
,
hvg.hu/itthon/20050930nyugdijkorrekcio
,
Őfélesége aszonta "kiharcolt" 3 milliárd eurót, amelyet automatikusan markolhat fel majd, amiatt, mert a Magyarország nevű állam négy régiója a közepes fejlettségből, gyarapítja a koldusbotra jutottak létszámát perkopf!
.
Ezenkívül majd ha el nem ugranak a nyuggerek jövőre odavet, mint a kutyának tessék egy heti 13. havi nyugdíjat, miközben nyudíjskosár, lassan üres lesz, a svájci indexálásról nem is szólva!
.
Senkit nem hagy az útszélén, csak belelöki a kuKÁZÓ időseket az árokba, ha tudnak másszanak ki!
Nessy
Volt aki mást várt? Egyébként van negyedéves inflációs adat! Az előző évhez viszonyítva. És van havi adat is, az előző hónaphoz viszonyítva! Meg is szokott jelenni. Azért a KSH még nem felejtett el bázis és lánc viszonyszámot számolni! Aranyos, amikor ők hivatkoznak a magyar nyelv szabályaira, és az egy értelműségre! Jó lenne, ha a jogalkotók legalább egy hangyafülnyit értenének hozzá! Kodifikálni nem igazán tudnak!
Elmegy a kormányunk valahova! Amikor "dübörgött a gardaság", akkor eszükbe sem jutott vissza állítani a 13. havi nyugdíjat ( az ígért 14. haviról nem is szólva) , sem a svájci indexálást! Amióta egybevonták a járulékokat, és a NAV-hoz megy, onnan meg a költségvetésbe, azóta arra költi a kormány, amire úri kedve tartja! Tessék kezet csókolni, és imaláncot szervezni, ha az alul tervezett inflációval megemelik a nyugdíjat. Ami természetesen pont a nyugdíjasokat érintő tételeket nem tartalmazza! Olcsóbb lett a toronydaru, meg a LED tv.
ómió
Az efftársak által lenyult nyugdíj megtérítéséről nem "népszavaztatnának"? Vagy azzal "minden rendben"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.