Elhunyt egy 77 éves, krónikus beteg és kilenccel, 4553-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu kedden.

A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 598-ra emelkedett, 3415-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 540.

Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Kórházban 75 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7742-en vannak hatósági házi karanténban.

A mintavételek száma 348 132.

Kiemelték: a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljék. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről és a járvány magyarországi fellángolását.

A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Az operatív törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Az általános szabályok változatlanok:

továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2067) és Pest megyében (691) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (312), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (144), Borsod-Abaúj-Zemplén (137) és Győr-Moson-Sopron megye (102), a sor végén pedig Békés megye áll (17).

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A sok libsibolsi kételkedett Vezérünk bölcsességében és a döntése eredményességében.
Hát most az élet ismét igazolta az orbáni döntés sikerességét. Bebizonyosodik, hogy érdemes volt a vírusveszély szigorán enyhíteni. A döntés sikerét mi sem igazolja jobban, hogy ismét megindult a betegek és a halottak számának emelkedése. És ismét a fideszes bölcsesség üli torát hazánkban.
kereső
Nem értem én ezt az "unortodox" számolást. Mert az adatokban nem jelent meg a mezőkövesdi 50 fős fertőzés, a soproni családi fertőzöttek száma, ezt megelőzően a győri tömeges fertőzés adata, és ez csak néhány eset. Miért kell hazudni? Miért nem ismerhetők meg a valós adatok? Mert nem valós adat- ha 9 fővel nőtt a betegek száma, ugyanakkor helyi szinten megerősitik, hogy a 70 főből több mint fele megfertőződött.
Pálinkás Pál
@namihami: te látod amit leírsz??? ó istenem ,meghalt egy 77 éves ,amúgy is krónikus beteg ember...ami sajnálatos,de az élet velejárója!!!.. mióta a világ világ,általában az öregek,meg a betegek halnak meg!!! @kereső: neked meg annyit...lehet ennyien "megfertőződtek"..de... olvastad valahol,hogy bármelyikük is kezelésre szorulna??? tudomásul kéne vennetek,hogy egy átlagos egészségű embernek semmivel nem veszélyesebb mint a nátha,influenza!!! ezek után ti életetek végéig rettegni fogtok...??? elvégre ez a "járvány" áldozatok számát tekintve,meg sem közelíti még a legenyhébb flu járványt sem!!!
namihami
@Pálinkás Pál: Nem, vakok klavitúráját használok.
És némi komolyságot is az ügybe: Te olvasod is a híreket vagy csak nekünk válaszolsz? Mert a 77 éves ember nem a 77 évébe halt bele, hanem a vírusfertőződésébe. Aminek az eredete ismeretlen, de a nyitott határok ténye biztos nem negatív tényező. (Okos döntés eredményeként) Egyébiránt, ha megfigyelés alatt van bárki vagy bármennyi ember, az már, bár ha még egy lázmérőt se dugtak bele (tévedések elkerülése céljából mondom) orvosilag már kezelésnek számít. Tehát, már gyanú esetén is kezelt a kuncsaft. És a soproniak és a pécsiek már nem is csak gyanúsak.
simmering73
Az 598 halott az mind szörnyen krónikus beteg volt, ugye?
simmering73
@namihami: Pálinkás professzortól óvakodj, mert nagy járványtagadó.
Pálinkás Pál
@namihami: azt biztos vagy te abba hogy korona fertőzésbe halt bele??? ez az a dolog ,amit a büdös életben nem tud ellenőrizni egyszerű halandó...nem véletlenül gyúrtak rá a politikusok...ami meg a kezelést illeti,most mit kekeckedsz??? nagyon jól tudod mire gondolok...csak az hülyén nézne ki rettegőéknél hogy 1000 fertőzöttből nyolcat kell kezelni.../és most túloztam a 8-cal /...de lefordítom neked magyarra...aki nem igényel kórházi ellátást, az semmivel nem betegebb mint flu idényben egy taknyos ember...
kereső
@Pálinkás Pál: Tudomásul van véve- de nem értek veled egyet. Én azokkal a járványügyes szakorvosokkal értek egyet, akik bevallják, hogy még!! nem ismerik a virus teljes "természetét"- tehát azt, hogy mire is képes- fiatal/középkorú erős ,amúgy teljesen egészségesnek látszó emberek esetében. Van rá számtalan példa- hogy a virus gyakorlatilag felfalja az egész szervezetet, nem csak a tüdőt- hanem minden szervet támadva- az agyat is. És mert ők nem ismerik- én kellőképpen tartok ettől a frányától. Bizonyára elkerülte a figyelmedet, de ha gyermeket/ tinédzsert fertőz meg, akkor gyakori szövődmény náluk a Kawasaki szindróma, ami gyógyithatlannak számit jelenleg. Tudom, Te szkeptikus vagy- és a jóIsten sem győz meg a virus veszélyességéről.
De nem is ez volt nekem az egésszel a problémám, hanem az, hogy a kormány és az operett törzse hazudik a valós adatokat illetően- a fertőzöttségről. Egyébként mindenkinek szive joga-, hogy elhiszi-e a valós veszélyt, vagy a bulvársajtó szintjére süllyedt kormány kommunikációt, amely nem a valós veszélyről beszél- csak riogat a levegőbe. Tudod, mint amikor az eleven kisgyereket riogatják a mumussal. Felnőtt beszéd nem igazán van a hatalom részéről- ami van azt is elhazudják. És még egy dolog- inkább hiszek a molekuláris biológus/fejlődés genetikával foglakozó gyermekemnek(és a kollégáinak), mint Neked.Nem rettegek egyébként, de igyekszem vigyázni magamra. Más úgysem teszi.
Pálinkás Pál
@kereső: nincs is ezzel semmi baj,hogy kinek hiszel...mindenki azt hisz amit akar...én inkább hit helyett az adatokra támaszkodok...ami pedig azt igazolja továbbra is hogy az aktív korosztályt kevésbé veszélyezteti,mint a sima flu...és ez nem hit kérdése, ezek tények../ha akarsz utánanézel,minden adat fenn van a neten/ ...és ha most eltekintünk a média hisztitől,ugyan áruld már el nekem, hol látod te a vírus bármi következményét az életben??? nem beszélve arról hogy a spanyolok kimutatták a 2019 . márciusi szennyvízben is már a Covid-19-et...nos akkor kérdezd meg a gyermekedet ,hogy ez mit is jelent??? de segítek neked...ha már a szennyvízben megjelenik, az azt mutatja hogy régóta jelen van...és érdekes,végigélted te is kényelmesen a tavalyi évet mindenféle korlátozás nélkül...ezek szigorú tények..és a mai világban már nem nagyon lehet elkenni,mert ott a net!!! aztán ..a "nagy világjárvány" ellenére ,semmivel nem nagyobb a halálozás a tavalyinál sehol a világon!!! ennek is utánanézhetsz!!! aztán itthon ...600 halott...hatalmas szám ,átlagosan 2 nap alatt halnak meg annyian Magyarországon...és ha még azt is hozzáveszem hogy a magyar áldozatok nagy többségénél .. ha nincs ez a média cirkusz...nem kapnád fel a fejedet ,hogy "istenem...hogy halhatott meg?" és ez a világ elhunytjaira is igaz... USA...az áldozatok 85 %-a 65 év feletti...ja és még valami...egy beteg szervezetet bármilyen fertőzés vidáman elvisz,amit te meg sem érzel,nos ez a helyzet a Coviddal is!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.