Ezer főt kérdezett meg a Medián a HVG megbízásából Budapesten, hogy megtudjuk, volt-e eredménye a Fidesz lejáratókampányának.

Felmérték: ez lenne a végeredmény, ha most választana főpolgármestert Budapest
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

A számok azt mutatják, hogy nem, a felmérés szerint ugyanis Karácsony Gergely főpolgármester előnye 4 százalékpont, 35:31 arányban vezet a Fidesz (ma még nem ismert) jelöltje előtt.

A választani tudó biztos szavazók között az arány 50:45 – a megkérdezettek fennmaradó 5 százaléka sokféle „egyéb” választ adott, konkrét ellenzéki jelölteket neveztek meg, vagy függetlenekkel szimpatizálnak.

A pártlistán állításuk szerint a kormánypártra szavazók 3 százaléka átszavazna Karácsonyra, 5 százalékuk pedig más jelöltet támogatna. Emellett akárcsak országosan, úgy a fővárosban is nagyon erős a generációs törésvonal:

a 30 alattiak 75 százaléka szavazna a regnáló főpolgármesterre, a 30–39 év közöttiek 56, míg a 40 évesnél idősebbek körében mindössze 44 százalék ugyanez az arány.

A felmérés szerint a budapestiek elsöprő többsége (79 százaléka) azt érzékeli, hogy a kormány és a főváros vezetése között rossz vagy nagyon rossz a viszony. Bő egyharmaduk a kormányt, egyötödük a fővárost teszi ezért felelőssé, de a válaszadók 38 százaléka egyaránt hibáztatja mindkettőt.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hát igen! Orbánék primitív bunkó kampánya, csak a fajtájuk között jön be! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@advocat: Az átlag IQ-t jól prezentálják az itteni véleménynyilvánítók. :)))
Pálinkás Pál
@vitriol: karácsony orbán "kistestvére"...fentebb valaki már leírta hogy normális országban nem az útból vesznek el egy sávot ,hanem ha annyira kell építenek bicikliutat..egy dolgot mondj csak amit karácsony megváltoztatott valami eltérő javaslatra!!! ugye nem megy??? nem ismerős a szituáció???
advocat
@SandraRO76: Azért ezt a farkat Afrikában nem sokra értékelnék. Kicsi majom kicsi farka! Mondanák.
vitriol
@Pálinkás Pál: Talán emlékszel rá, a Mol Bubi bicikliket még tarlós idejében állították csatasorba Budapesten, akkor bicikliutakat is kijelöltek hozzá, persze elég hiányosan, jobbára csak szakaszosan, ezeket a szakaszokat össze kellett kötni. Szerinted /mint más országokban/ építeni kellett volna külön bicikliutat. Reklamáld meg tarlósnál! Pont azt csinálod, amit a fidesz, hogy amit tarlós nem csinált meg idejében, azt az új főpolgármesteren kell számon kérni.
Pálinkás Pál
@vitriol: aha ,mutass még egy várost,ahol az amúgy is állandó csúcsforgalmat bonyolító utakból elvesznek egy sávot!!!?? mellesleg ha rajtam állna egy biciklis sem kerekezhetne a gépjármű forgalomban,ha annyira akarnak bringázni,lobbizzák ki maguknak a külön bicikliutat!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.