Nyolc éve élt a rácsok mögött és már csak egyetlen esztendőt kellett volna kihúznia Sz. I-nek, ám a fiatal férfi élve – tragikus módon – már soha nem hagyhatja el a börtönt.

Meghalt a börtönben a dühöngő elítélt: egy éve volt hátra a kilenc éves büntetésből

Rejtélyes halála miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálódik, az ügyet rendkívüli halálesetként kezelik. Sz. családja úgy véli, rokonuk a börtönőrök bántalmazásába halt bele a sátoraljaújhelyi börtönben.

Nem nyugszom, amíg ki nem derül, mi történt a testvéremmel

– nyilatkozta a Blikknek Sz. fivére, Ambrus, aki szerint a férfinek soha nem volt semmi egészségi baja, életerős 130 kilós ember volt

Néha talán a gerincét fájlalta, de semmi több. Erre most azt akarják elhitetni velünk, hogy pont akkor lett rosszul, amikor négy őr próbálta megbilincselni. Elnézést, de ezt nem hiszem el, teljesen életszerűtlen. Úgy látom, az ügyet vizsgáló hatóságnak is hasonló a véleménye, különben nem nyomoznának emberölés miatt

– fakadt ki a testvére.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága még júliusban adott ki közleményt a halálesetről, amely szerint 

a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben 2020. július 23-án a délutáni órákban egy 34 éves jogerős büntetését töltő fogvatartott dühöngő magatartást tanúsított és támadólag lépett fel, amellyel a felügyelet felszólítására sem hagyott fel, ezért vele szemben szükségessé vált a kényszerítő eszköz alkalmazása.

A fogvatartott az intézkedés során rosszul lett, majd eszméletét vesztette. A börtön egészségügyi személyzete azonnal megkezdte újraélesztését, amit az OMSZ kiérkező munkatársai folytattak, azonban a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére a fogvatartott életét már nem tudták megmenteni.

(Blikk, BVOP)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Mindig is mondják, hogy a dühöngés "önsorsrontó"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.